„Tarkett“ и даље први после 3. кола

"Tarkett" освојио укупно 19 медаља

Извор: KKK Tarkett

Треће по реду коло Мини кајак, Пионирске и лиге Олимпијских нада одржано је у Вишњићеву 08. јула. Кајак кану клуб „Tarkett“ освојио је 5 златних, 5 сребрних и 9 бронзаних медаља, укупно 19.


У Мини кајак лиги, најмлађи кајакаши „Tarkett“-а се и даље налазе на водећој позицији табеле Лиге са укупно освојеним 221 бодом, на другом месту је „Тисин цвет“ из Сенте са 206,5 бодова, док је трећепласирани „Дунав“ из Бездана са 134,5 бодова.

У конкуренцији дечака и девојчица рођених 2014. и 2015. године Урош Стевић довеслао је до сребрног одличја у трци мини кајак једноседа на деоници од 1000м. Када су у питању трке мини двоседа освојена је бронзана медаља и то двосед у саставу Томић Милан- Шешум Матија. У женској конкуренцији, у мини једноседу доминантна је била Карановић Маша која је кроз циљ прошла прва освојивши златну медаљу. Маша је и у двоседу са Тртић Таром довеслала до медаље, овог пута бронзане.

У конкуренцији дечака и девојчица рођених 2013. године „Tarkett“ је имао представнике само у мушкој конкуренцији, па је тако Бељански Никола у мини једноседу освојио бронзану медаљу, док је у трци двоседа „Tarkett“ имао два представника и оба су освојила медаље, двосед у саставу Карановић Лука – Вјештица Вељко освојио је сребрну медаљу, док су Маринковић Стефан и Мучибабић Никола довеслали до бронзаног одличја.

У трци мини четвераца заједно су веслали дечаци рођени 2014. и 2013. године, па је кајак кану клуб „Tarkett“ и у овој трци имао освајаче медаља. Четверац у саставу: Бељански Никола- Бељански Лука- Карановић Лука- Стевић Урош, кроз циљ је прошао први и окитио се златним одличјем.

Медаље нису изостале ни код дечака и девојчица рођених 2012. године. Станчевић Ања била је сребрна у трци мини једноседа. У трци двоседа Калајић Лана и Мишков Тијана освојиле су бронзану медаљу.

Такође, у трци четвераца спајају се два годишта, па је тако било и у овом случају. У трци су заједно веслали дечаци и девојчице рођени 2011. и 2012. године и осовојене су три медаље. Златну је освојио четверац у саставу: Вјештица Вања – Стојадиновић Теодора – Кнежевић Софија – Ђилас Милка, док је у истој трци бронзу освојио мини четверац у саставу: Иванковић Марија – Калајић Лана – Мишков Тијана – Станчевић Ања. У мушкој конкуренцији освојена је сребрна медаља и то мини чеверац у саставу: Стојаковић Лазар – Новак Стефан – Миливојевић Ненад – Томић Лазар.

Када је реч о Пионирској лиги, опет су доминантније биле девојчице, јер су у оквиру ове лиге освојене три медаље и све три у женској конкуренцији. Икић Маја је довеслала до сребрног одличја у трци једноседа. У трци двоседа Икић Маја и Капелан Лана осовојиле су златну медаљу. Такође златну медаљу освојио је и четверац у саставу: Икић Маја- Капелан Лана- Стојисављевић Анђелија- Драгојловић Милица.
Ове три медаље довеле су „Tarkett“ на 7. место у Пионирској лиги.

У оквиру лиге Олимпијских нада, освојено је укупно три медаље, све три бронзане. Кајтез Ања је у трци једноседа завршила као трећепласирана у конкуренцији јуниорки. Овај резултат поновио се и у трци двоседа, па су треће биле Радоја Јована и Важић Мила у конкуренцији кадеткиња, као и Вујичић Вук и Туцкеши Марко у конкуренцији кадета.

Сабирањем бодова из трка у оквиру ове лиге, кајак кану клуб „Tarkett“ се нашао на 2. месту на табели лиге. У суботу, 22.07. се одржава и 4. коло Мини кајак, Пионирксе и лиге Олимпијских нада у Обреновцу, након чега ће се знати ко је свеукупни победник лиге, после сва четири кола.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here