Поклоничко путовање у Јасеновац

Верници из Пивница, Новог Сада, Футога, Бачке Паланке, Бечеја и Врдника учествовали на централној прослави Светих новомученика јасеновачких

Фото: Епархија бачка

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у организацији Службе за поклоничка путовања Епархије бачке Светињама у походе, у суботу, 2. септембра, верници из Пивница, Новог Сада, Футога, Бачке Паланке, Бечеја и Врдника, предвођени протојерејем Петром Бикаром, парохом пивничким, учествовали су на централној прослави Светих новомученика јасеновачких у манастиру Јасеновац.


Верници су присуствовали светој архијерејској Литургији у манастиру Јасеновцу, на којој су се причестили. После свете Литургије су присуствовали чину благосиљања славских дарова на хумци у близини Каменог цвета, а затим и чину освећења Библиотеке манастира Јасеновац. После послужења које је за све присутне припремила игуманија манастира мати Серафима са сестринством, верници су се у радости вратили својим домовима, изразивши молитвену жељу да сваке године у ово време ходочасте ово наше друго Косово и највећу читуљу српског народа. Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа славонског г. Јована, поводом поклоњења светињи јасеновачкој, Светоуспенском храму у Пивницама подарена је честица моштију Светих новомученика јасеновачких.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here