Успешно одигран хуманитарни турнир у шаху

Прикупљени новац ће бити уплаћен хуманитарној организацији Срби за Србе

508
Извор: Приватна архива

У недељу, 15 октобра, у просторијама ШК Бачка Паланка, одигран је други по реду хуманитарни турнир под називом: „Шах из блока“.


За разлику од прошлог, овај је био богатији и садржајнији. Ову древну игру, поред мноштва гледалаца који су давали подршку, играо је 31 шахиста. Од оних најмлађих љубитеља шаха чије време тек долази, па све до оних који шах држе у малом прсту. Требало би напоменути да је својим присуством овај догађај увеличао и наш велемајстор Миша Пап који је поздравио све присутне.

Играно је девет кола по швајцарском систему паровања. Темпо игре је био пет минута по играчу за целу партију. Турнир је трајао непуна три сата, а за све време трајања истог, гледаоци су могли да присуствују одличним партијама које су нам приредили како домаћи играчи, тако и шахисти из околних места.

Иако пласман није био у првом плану, најуспешнији играчи су награђени пехаром и медаљама. Победник турнира је био Никола Лалић са 7,5 освојених поена, други је био Игњатовић Драган са 7, а трећи је био Јовановић Илија са освојених 6,5 поена. На турниру је играло 16 омладинаца а најуспешнији су били Сувара Филип, Савић Урош и Ковачевић Вељко сви са по 5,5 поена, те је бухолц одредио пласман и расподелу медаља.

„Овај пут смо прикупили 24.120 динара, као и 23 евра и тај новац ће бити уплаћен хуманитарној организацији Срби за Србе и тако допринети изградњи куће породици Котур из Новог Сада. Поред уписнине посетиоци су могли да донирају новац и куповином пића које нам је обезбедио генерални спонзор „СТР Попај“. Такође треба напоменути да је ШК Бачка Паланка поново уступио своје време и свој простор одржавању ове дивне манифестације. Бачкопаланчани су још једном показали хуманост и спремност да помогну породицама којима је помоћ тренутно потребна“, кажу организатори.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here