За крај сезоне плесни спектакл „Д_О_Б_А“

Балерине засијале на фестивалу у Београду

Извор: Недељне новине

Балерине из балетског студија „Royal Dance Centar“ крај такмичарске сезоне прославиле су за викенд (10. и 11. јун) у Београду, на плесном фестивалу “Ухвати ритам” освојивши 13 награда и то седам злата, пет сребра и једну бронзу у категоријама савремена игра и продукција.


Да је фестивал овог типа био посебан за децу истакла је и директорка, педагог и кореограф балетског студија Ана Андрејић.

– Фестивал модерног плеса у Београду, који је био у организацији Београдског играчког центра угостио је плесне школе претежно из Србије. Међу прегршт хип хоп нумера наше девојчице су се издвојиле са аутентичним кореографијама и изведбама уметничке игре. Она је додала да посебно задовољство има што су се на сцени некадашњег Дома синдиката, а данас МТС дворане приказале дебитантске кореографије наших ученица, које су се високо позиционирале. То су Мила Бичански и Вера Стојановић у својој кореографији “Заједно”, где су заузеле друго место и Сара Ђогатовић и Марина Савић у златној кореографији “Остави светло упаљено”.

– То су тренуци када видим да од својих играча стварам мале уметнике, који ће можда свој животни пут пронаћи у потпуности у балету и савременој игри. Јако сам поносна што имам такву децу, која уместо компјутера и телефона, игралишта, своје време проводе у сали у креативном стварању – истакла је Андрејић.

Балерине се полако припремају за заслужени одмор, а ову школску годину ће заокружити седмим завршним концертом под слоганом “Д_О_Б_А” 22. јуна у Спортској хали “Тиквара” са почетком у 19 часова, који ће уједно бити и хуманитарног карактера, са намером да помогнемо у лечењу Исидоре
Вучковић.

– Имам задовољство да имам такве пријатеље клуба и првенствено родитеље мојих ученика да могу са задовољством да радим огромну организацију концерта, који неће бити само презентација нашег рада, већ ће имати и тај друштвено-одговорни моменат, који ми некада заборавимо због тренутног начина живота. Тако ће концерт и почети, са упечатљивом намером, која ће учинити да се запитамо какво смо друштво постали. Улаз за концерт је слободан и сви су добродошли.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here