Да ли ће ђаци у Србији поново на распуст?

Поједини медији су објавили да због великог броја оболелих од респираторних инфекција и грипа, постоји могућност да ђаци већ од понедељка буду на распусту

2017
Фото: Pixabay

Поједини медији у среду (07.02.) су објавили да због великог броја оболелих од респираторних инфекција и грипа постоји могућност да ђаци већ од понедељка буду на распусту. Међутим, како преноси Nova.rs то се неће догодити.


Саговорник Nove.rs каже да су у среду представници министарстава здравља и просвете разговарали на тему одласка на превремени распуст.

„Закључено је да нема никаквих параметара који би указивали на епидемију или неки други разлог због кога би деце отишла раније на рапуст“, истиче извор овог портала.

Поједини медији су објавили да су директори београдских основних и средњих школа добили су у среду поруку од председника општинских актива директора да се изјасне да ли су за то да Сретењски распуст буде целе следеће недеље, односно од понедељка 12. фебруара, имајући у виду да велики број ђака не долази на наставу због болести, али и наставника.

Како су за Танјуг из Министрства просвете рекли, као и увек одлуку о евентуалном продужетку распуста због епидемиолошке ситуације, Министарство просвете доноси на препоруку надлежне институције Министарства здравља, односно Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, који континуирано прати епидемиолошку ситуацију.

Подсећамо, због Сретења, односно Дана државности, ђаци су на мини распусту од четвртка до понедељка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here