Нови успеси ученика ОШ „Милета Протић“ из Товаришева

Успешна година у ОШ "Милета Протић" из Товаришева

Извор: Недељне новине

ТОВАРИШЕВО – И у овој школској години товаришка основна школа може да буде поносна на вредан рад и резултате својих ученика.


Предшколци Сара Ковач, Настасија Андрин, Немања Даничић и Лазар Панић освојили су 1. место на Општинској смотри „Пажљивкова правила 2023.“ и учествовали на регионалном такмичењу. Децу је припремала васпитачица Љубица Субић.

Ученици првог разреда Јулија Радојчин, Милош Трифуновић и Бошко Маљковић освојили су 2. место на овом такмичењу. Са њима је радила учитељица Живкица Бугарски.

Ученица одељења IV-1 Ивана Мошмондор освојила је 3. место на Општинском такмичењу из математике, а затим и 2. место на окружном такмичењу. Ученик Бојан Томашић добио је похвалу на општинском такмичењу. Њих је припремала учитељица Олгица Даниловац.

Марко Протић, ученик V-1, остварио је два значајна резултата из српског језика и језичке културе – 2. место на општинском и 3.место на окружном такмичењу. Његов ментор је наставник српског језика и књижевности Слободан Рикић.

Мина Сомборац, ученица одељења V-1, заслужила је похвалу на математичком такмичењу „Мислиша“. Са Мином је радила наставница математике Миљана Милић. На Општинском такмичењу из Технике и технологије Стефан Антић (V-1) освојио је 3. место. Стефанов ментор је наставница технике и технологије Мирјана Којић. На истом такмичењу ученица Милица Олман (VIII-2) освојила је 2. место, а њен ментор је била наставница Злата Ракита Вићентић.

Душан Феђвер (VI-1) освојио је 3. место на Општинском такмичењу из биологије. Ученика је припремала наставница биологије и хемије Александра Савић. Ученица Сара Станојев (VII-1) истакла се значајним успесима из два наставна предмета. На Општинском такмичењу из биологије освојила је 3. место, а затим 2. место на окружном нивоу и пласирала се на републичко такмичење. Њен ментор је наставница Александра Савић. На Општинском такмичењу из географије Сара је освојила 2. место, затим на окружном 2. место. Ментор је био наставник географије Миленко Илин.

Дуња Киш (VII-1) је на Општинском такмичењу „Књижевна олимпијада“ освојила 3. место, а припремао ју је наставник Слободан Рикић. Себастијан Пејаков (VII-1) освојио је 3. место на Општинском такмичењу из енглеског језика. Његов ментор је наставница Соња Стикић.

Ученица Кристина Томић (VIII-1) је и у овој школској години низала успехе на такмичењима. На Општинском такмичењу из хемије освојила је 1. место (ментор наставница биологије и хемије Александра Савић), на Општинском такмичењу из географије – 2. место, а затим и на окружном нивоу 2. место (ментор наставник географије Миленко Илин).

На Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе заузела је 3. место (ментор наставница српског језика и књижевности Дана Бјелић).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here