У Гимназији „20. октобар“ одржана трибина о болестима зависности

Штићеници и васпитачи Терапијске заједнице "Земља живих" учествовали су на трибини о превенцији различитих болести зависности

Фото: Гимназија "20. октобар"

БАЧКА ПАЛАНКА – У четвртак, 30. новембра, Гимназију „20. октобар“ су посетили штићеници Терапијске заједнице „Земља живих“ са Ченеја код Новог Сада.


Штићеници и васпитачи ове терапијске заједнице учествовали су на трибини о превенцији различитих болести зависности. Ученици и наставници гимназије су са пажњом саслушали искуства штићеника, и показали велико интересовање за тему борбе против болести зависности.

Ова терапијска заједница у свом раду користи нефармаколошке методе, које имају за циљ физички и духовни опоравак, стабилизацију менталног процеса и реструктурирање личности. Заједница поседује четири комуне, а само лечење траје 1000 дана. У „Земљи живих“ до сада је боравило преко 3000 људи.

У наредном периоду планирана је посета групе ученика бачкопаланачке гимназије Терапијској заједници „Земља живих“ на Ченеју, а потом ће ученици као едукатори одржати трибине у основним и средњим школама на територији општина Бачка Паланка и Бач, на којима ће сазнања пренети својим вршњацима и млађим ученицима. Наведене активности одржавају се у оквиру пројекта „Има наде“ који се одвија уз материјалну подршку покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here