Ковид амбуланта престаје са радом недељом

Саопштење Дома здравља "Др Младен Стојановић"

217

БАЧКА ПАЛАНКА – Од 25.06. Ковид амбуланта у Бачкој Паланци неће радити недељом. Светска здравствена организација (СЗО) је усвојила закључак Комитета за ванредну ситуацију у вези са пандемијом заразне болести КОВИД-19, одржаног почетком маја, да се укине глобална ванредна здравствена ситуација због КОВИД-19.


Комитет је размотрио три критеријума за јавно-здравствену ванредну ситуацију од међународног значаја и закључено је да, иако је САРС-КоВ-2 био и наставиће да кружи широм света и да се развија, чини се да тренутно циркулишуће варијанте нису повезане са већим ризиком од тежих клиничких форми болести, односно то више није необичан или неочекиван догађај.

Иако је укинута глобална ванредна здравствена ситуација везана за КОВИД 19, Ковидд амбуланте и даље примају пацијенте са респираторним инфекцијама међу којима се региструју и ковид позитивни.

Из Ковид амбуланте Дома здравља „Др Младен Стојановић“ у Бачкој Паланци обавештавају да у складу са одлуком надлежних И новонасталом ситуацијом од 25.06. укидају рад недељом. Радним данима, бачкопаланачка Ковид амбуланта наставља да ради од 07:00 до 15:00, а суботом од 08:00 до 13:00 часова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here