Лекари поручују: Појачане мере хигијене и заштите од комараца

Актуелна епидемиолошка ситуација

БАЧКА ПАЛАНКА – Према подацима из епидемиолошке службе Дома здравља „Др Младен Стојановић“ епидемиолошка ситуација на подручју општине је уобичајена за ово доба године. Иако има појединачних пацијената са стомачним тегобама, што није необично за летњи период, лабораторијски потврђених цревних инфекција, нових, нема.


Респираторне инфекције су такође присутне, у појединачним случајевима, нема их у епидемијској форми. Од почетка године су регистрована 4 случаја туберкулозе, а од почетка јула и 10 ковид позитивних особа што је потврђено PCR тестом.

Из епидемиолошке службе напомињу да се више не раде антигенски тестови само PCR тестирање и то код старијих пацијената и оних са тежом клиничком сликом.

Када је у питању Грозница западног Нила, за сада нема регистрованих случајева на подручју бачкопалначке општине али се апелује на грађане да поведу рачуна о мерама личне заштите од комараца, с обзиром да ово вирусно обољење преносе заражени комарци.

И на крају из службе напомињу да редовна вакцинација деце тече уредно на свим пунктовима и да свих прописаних вакцина има довољно.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here