Бојана Младежић: Време за сениорску светску медаљу

"Верујем да ће се уложени рад и труд на крају исплатити"

Извор: Карате федерација Србије

Бојана Младежић браниће боје заставе Србије у катама на предстојећем Светском првенству које ће бити одржано у Будимпешти од 24. до 29. октобра ове године.


Чланица Карате академије „Бушидо“ из Бачке Паланке окитила се многобројним одличјима са домаћих и међународних такмичања међу којима посебан сјај имају бронзана са Светског првенства за јуниорке у Шпанији, сребрна са Европског првенства за млађе сениорке у Бугарској у појединачној конкуренцији и бронзана на истом шампионату у ката тиму. На Балканским првенствима Бојана је до сада освојила прегршт одличја, а овогодишње пето место на Медитеранским играма у Тунису добар је показатељ осмишљеног темпирања форме у сусрет Светском шампионату у Мађарској.

„Свакако ово је за мене до сада највећи изазов у спортској каријери. Дуго се припремам за њега. Протекло Европско првенство ми је била одлична увертира за Светски шампионат. Већину такмичарки и мојих ривалки на Првенству света познајем из наших директних окршаја. Биће изузетно тешко, вредно смо радили протеклих месеци и верујем да ће се уложени рад и труд на крају исплатити“ – каже наша трофејна репрезентативка Бојана Младежић.

Ви се такмичете у катама, која је посебно захтевна и више него комплексна такмичарска дисциплина.

„Кате су техничка и тактичка дисциплина. Такође је веома важна и физичка спрема. Често је пресудан и субјективни осећај судија. На мени је да дам највише што могу као и увек до сада када сам бранила боје Србије. Једно је сигурно, даћу све од себе и ићи корак по корак, надам се, до медаље“ – додаје Бојана Младежић.

За највећа спортска такмичења спортиста се припрема цео живот. Ипак, у сусрет Европском шампионату у Будимпешти неопходне су добро испланиране припреме.

„Нисам сама у овоме, иза мене стоји тим људи са селектором и мојим тренером Иваном Куневским. Улазимо у базични каракатер припрема. Први део припрема смо завршили у Апатину, следе припреме у нашој бази на планини Тари. Тамо имамо сјајне услове за рад јер наш савез изузетно води рачуна о нама и због тога нису случајни одлични резултати свих наших репрезентативних селекција. Верујем да ћемо сви заједно радовати Србију из престонице Мађарске“ – поручује наша репрезентативка Бојана Младежић.

Пре одласка на Светски шампионат у Будимпешту уследиће и две међународне провере форме на Балканском шампионату од 22. до 24. септембра у Тирани и Међународном турниру у Ларнаки који ће бити одржан од 29. септембра до 1. октобра.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here