Дупле продаје станова. Ево како је прошла Весна из Бачке Паланке

За преваре са становима у Новом Саду саслушана је и последња оштећена

Foto: Dnevnik (Nikola Stojanović)

У новосадском Вишем суду јуче је саслушана и последња оштећена особа на рочишту маратонског доказног поступка, почетим изнова 2019. године пред новим већем, против инвеститора Сава Бабића из Новог Сада.


Исказ је дала Весна Л. Р. из Бачке Паланке, која је још 2008. године потписала уговор за куповину стана од 80 квадратних метара у Улици Мише Димитријевића, који је добила незавршен и мењала га таквог за стан упола мањи у Ветернику. Она јуче није поставила имовинско-правни захтев према окривљеном. Рекла је да само жели да заборави на ту ситуацију.

Свој први исказ на главном претресу дала је пре више од једне деценије, односно 2012. године, али пред другим већем. Окривљени Бабић је потврдио исказ поменуте оштећене, али је и додао да није била његова обавеза да заврши наведени стан, већ станара који нису измирили своје новчане обавезе према инвеститору.

Окривљени је оптужен да је пре 10 до 15 година оштетио више десетина купаца станова и плацева, уз дупле продаје на седам локација у граду. У једној фази поступка спомињало се седамдесетак оштећених и потраживање од око милион евра.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here