HRABROST NA DELU: U civilu hapsila falsifikatora

552

Policajka Danijela Dorić (25) iz PU Novi Sad van dužnosti jurila izgrednika. Za prestupnikom trčala kroz nekoliko ulica

ŠETNjA Danijele Dorić (25) iz Policijske uprave Novi Sad završena je herojstvom ove mlade policajke, s tek dvogodišnjim iskustvom u plavoj uniformi. Iako u tom trenutku nije bila na dužnosti, odvažno je krenula u poteru za izgrednikom, i trčeći za njim kroz nekoliko ulica, uspela je da ga uhvati i preda kolegama.

Ne dvoumeći se nijednog časa šta da učini, Danijela, inače zaposlena u Policijskoj stanici na Železničkoj stanici, kod Futoške pijace je, čuvši povike usplahirene žene: „Policija, policija…“ pomislila da joj je neko oteo torbu, pogledala niz bulevar i videla muškarca koji se dao u beg. Uzvikivala mu je da stane, ali se on, međutim, nije obazirao na njene reči.

– Od uznemirene žene sam na brzinu saznala da je prodavačica u obližnjoj radnji, i da joj je nepoznati uzetu robu platio falsifikovanom hiljadarkom – prepričava Danijela šta se dešavalo pre nekoliko dana na ulici. – Bez dvoumljenja, krenula sam za nepoznatim muškarcem, a sestra koja je bila sa mnom ostala je tu zbunjena.

Najbrže što je mogla, Danijela je trčala Bulevarom oslobođenja, probijajući se kroz gužvu do Ćirpanove ulice, trudeći se da prestupnika, mnogo višeg i krupnijeg od nje, ne izgubi iz vida.

– Kad je utrčao u Ulicu cara Uroša, na trenutak ga nisam videla – nastavlja Danijela. – Pomislila sam da je ušao u neku od zgrada. A onda sam ga primetila kod jednog parkiranog automobila. Otrčala sam do njega i čvrsto ga ščepala.

Ova scena, nalik na filmske, odigrala se pred očima nekoliko iznenađenih građana, kojima nije bilo jasno šta se dešava, a trojica mladića su Danijeli pritrčali u pomoć. Ništa manje nije bio zaprepašćen ni korpulentni izgrednik, kada mu je Danijela saopštila da je policajac i iz džepa izvadila službenu legitimaciju.

– Mladići koji su mi pritrčali u pomoć odmah su pozvali moje kolege, jer dok sam trčala za izgrednikom, nisam imala vremena da telefoniram – veli hrabra policajka, napominjući da su i policajci bili iznenađeni kada su je tu zatekli.

Tek kada je sve završeno, mlada policajka krhke građe, ali puna odlučnosti i hrabrosti, shvatila je da je izgrednik, za koga se ispostavilo da nije nepoznat policiji po krivičnim delima, mogao imati pištolj ili nož.

DANIJELA se za policijski poziv opredelila posle završene Gimnazije u Bečeju.

– Od malih nogu volim ovaj poziv, ali i oružje i gađanje – veli simpatična devojka. – Radeći ovaj posao mogu da pomognem svakome kome je naša pomoć potrebna.

Izvor: Večernje novosti

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here