Младић из Товаришева претио девојци да ће убити њу па себе

У притвору чека потврђивање оптужнице

Фото: МУП

Више јавно тужилаштво у Новом Саду подигло је оптужницу против двадесетогодишњег Д. Ж. који се терети за три кривична дела: недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, крађа и угрожавање сигурности.


Како пише лист „Дневник“ портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин, потврђивање оптужнице је у току пред тим судом.

Овај младиће се од хапшења налази у притвору, који му је последњи пут продужен до 7. јануара. Њему су лисице стављене 13. августа јер је из једног стана у центру Новог Сада наоружан упућивао претње бившој девојци да ће убити њу, па себе.

Брзом и ефикасном акцијом припадника Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за сузбијање криминала, Специјалне антитерористичке јединице, Преговарачког тима и Полицијске управе Нови Сад лишен је слободе и одређено му је задржавање до 48 часова, након чега је, у законском року, саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду. Њему је тада судија за претходни поступак новосадског Вишег суда одредио притвор из разлога јер постоје околности које указују да би могао побећи, да би могао ометати поступак утицајем на сведоке и из разлога постојања околности које указују да би у кратком временском периоду могао да понови кривично дело.

Младић се од хапшења налази у притвору ,који му је последњи пут продужен до 7. јануара

Младић је, према незваничним информацијама, из породичне куће у Товаришеву, најпре од оца који је полицијски службеник, украо службени пиштољ са мецима, опасач и лисице и колима се одвезао за Нови Сад, што је његов отац одмах и пријавио. Потом је отишао у изнајмљени стан, одакле је претио смрћу двадесетједногодишњој девојци, као и да ће пуцати на полицију уколико покушају да га ухапсе.

Упркос претњама, одмах по пријави, припадници МУП-а су девојку и њену породицу склонили на безбедно место, а ефикасном акцијом Д. Ж. је брзо лоциран у једном стану у Шафариковој улици, разоружан и ухапшен. У акцији није било повређених, а код двадесеттрогодишњака је, према нашим сазанањима, пронађен пиштољ, нешто марихуане и возило.

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here