Откривено кријумчарење антибиотика из Кине за Бачку Паланку

Tоком протекле недеље царински службеници пронашли наркотике али и антибиотике

2163
Фото: МУП

БЕОГРАД – На поштанским испоставама Београд и Нови Сад царински службеници су током протекле недеље у више пошиљака уместо декларисане робе пронашли психоактивне таблете, наркотике, али и пола килограма антибиотика у праху.


Случај на испостави Пошта Београд откривен је приликом детаљне контроле четири пошиљке у извозу, које је исти пошиљалац адресирао на примаоце у САД, Канади, Француској и Великој Британији.

У осам кутија са наводним компјутерским игрицама, уместо дискова биле су сакривене кесице са укупно 4.574 највероватније психоактивних таблета беле и плаве боје, без било каквих ознака на себи.

На испостави Нови Сад је у пошиљци приспелој из Кине за примаоца у Бачкој Паланци, пронађено преко пола килограма беле прашкасте материје.

Деловало је да се ради о неком наркотику, међутим након контроле уређајем „ригаку“, утврђено је да је реч о антибиотику „erythromycin hydrate“, те ће откривена супстанца свакако бити задржана, јер је физичким лицима увоз лекова забрањен.

На тој испостави у још четири пошиљке из Немачке, Канаде и Велике Британије намењене примаоцима у нашој земљи откривени су различити наркотици.

Пронађене семенке марихуане и мање количине опојних дрога кетамин и метамфетамин предате су у даљу надлежност полицији.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here