Полиција у Новом Саду разбила криминалну групу

Хапшења због тешког убиства, дроге и оружја

Фото: MUP Srbije

НОВИ САД: Полиција у Новом Саду данас је, након вишемесечног интензивног оперативног рада, ухапсила криминалну групу осумњичену за више кривичних дела.


Ухапшен је М. П. (18), због постојања основа сумње да је учествовао у припреми и организацији извршења кривичног дела тешко убиство у покушају, почињеног на штету двадесетдвогодишњег Новосађанина, у јуну ове године, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

За ово кривично дело терети се и седамнаестогодишњи Новосађанин, против кога ће бити поднета кривична пријава.

Полиција интензивно трага за М. Ђ. (26), који је такође осумњичен за учешће у извршењу овог, као и још једног кривичног дела тешко убиство у покушају тридесеттрогодишњег Новосађанина, у марту прошле године.

Ухапшен је и Б. П. (18), осумњичен за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Он се терети да је организовао мрежу малолетних препродаваца наркотика који су ухапшени раније и процесуирани, у складу са законом.

Полиција је ухапсила и М.П. (44) због кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а полиција је у његовом стану пронашла пиштољ и више комада муниције.

Ухапшен је и Л. М. (28), осумњичен за кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности, јер је приликом хапшења ножем напао полицијског службеника.

Претресом станова осумњичених полиција је пронашла кокаин, амфетамин и марихуану, као и знатну своту новца у домаћој и страној валути, за који се сумња да је стечен продајом наркотика.

Четворици осумњичених Новосађана одређено је задржавање до 48 сати и биће приведени, уз кривичне пријаве, вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here