Сумња се да је Бачкопаланчанин организатор ухапшених чланова криминалне групе (ВИДЕО)

Ухапшени чланови криминалне групе, узгајали марихуану и продавали је широм Европе

10226

Полиција је ухапсили седам припадника организоване криминалне групе осумњичених да су у илегалним лабораторијама на територији Србије, Републике Српске, Словеније и Аустрије узгајали марихуану, која је продавана широм Европе.


Ухапшени су И. С. (1978), Г. Ч. (1980), Н. З. (1973), А. Д. (1989), Р. Д. (1963), С. Д. (1964), и М. Р. (1980), док се за 47-годишњим мушкарцем интензивно трага, саопштио је МУП. Терете се да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Сумња се да су они део организоване криминалне групе која је претходних година на територији Србије, Словеније, Републике Српске и Аустрије у илегалним лабораторијама узгајала марихуану у вештачким условима коју су потом, како се сумња, припадници организованих криминалних група превозили и продавали широм Европе.

У акцији која је, како се наводи, резултат заједничког рада припадника МУП Србије и полиција Републике Српске, Словеније и Аустрије, у претходном периоду, ухапшено је више особа, углавном држављана Србије.

На територији тих земаља пронађено је укупно 12 илегалних лабораторија за узгој марихуане и заплењено око 1.000 килограма марихуане, 11 килограма амфетамина, као и већа количина оружја, наменски преправљана возила за транспорт наркотика, око 600.000 евра, као и велика количина опреме која је коришћена за узгој марихуане.

У овој акцији, на територији Суботице откривена је једна лабораторија за производњу марихуане у вештачким условима са око 500 садница канабиса.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here