Апел MUP-a за све који путују за празнике

Пред нама су првомајски и ускршњи празници, током којих се очекује повећан прилив наших и страних грађана на граничним прелазима, наведено је у саопштењу МУП-а.


“Пред нама су првомајски и ускршњи празници, током којих се очекује повећан прилив наших и страних грађана на граничним прелазима”, наведено је у саопштењу МУП-а. Тим поводом Министарство је издвојило неколико савета за грађане како би им олакшало путовање.

Пре поласка на пут проверите стање на граничним прелазима и на интернет страницама: mup.gov.rs, amss.org.rs

– На граничном прелазу Бајаково, 29. и 30. априла у времену од седам до 19 часова, гранична полиција Републике Хрватске тестираће информациони систем што може довести до додатног задржавања на граничном прелазу Батровци – упозорава МУП.

Они су препоручили грађанима да у овом временском периоду користе алтернативне граничне прелазе према Хрватској – Шид – Товарник, Бачка Паланка – Илок.

Нагласили су да пре поласка на пут проверите важност пасоша, а ако путујете својим аутомобилом и рок важности саобраћајне и возачке дозволе, као и да ли је регистрациона налепница важећа у време путовања.

Ако је гужва користите алтернативне граничне прелазе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here