Од 25. априла до 1. маја појачана контрола прекорачења брзине возила

Министарство унутрашњих послова позвало је грађане да дају допринос ефикаснијем спровођењу акције тако што ће предложити деонице путева на којима ће се контролисати брзина

187
Фото: 021.rs

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у периоду од 25. априла до 1. маја 2024. године спровешће акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање и санкционисање прекршаја прекорачења брзине.


Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције – тзв. пресретачима, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила, саопштио је данас МУП, јавља Тањуг.

У оквиру ове акције, која се реализује у сарадњи са организацијом РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), у среду, 1. маја, од 00 до 24 часа реализоваће се акција „Speed Marathon“, током које ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 сата.

Министарство унутрашњих послова позвало је грађане да дају допринос ефикаснијем спровођењу акције и подизању безбедности саобраћаја тако што ће предложити деонице путева на којима ће припадници саобраћајне полиције контролисати брзину.

Предлози треба да садрже прецизну локацију, односно путни правац и могу се односити на путеве ван насеља и у насељу.

Предлоге је потребно слати на мејл адресу Управе саобраћајне полиције [email protected] најкасније до среде, 24. априла, наведено је у саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here