Тројка из Бачке Паланке и Сусека под сумњом за насилну промену уставног уређења

Тужилаштво предложило притвор

Фото: Pixabay

Више јавно тужилаштво у Новом Саду покренуло је истрагу против три осумњичене особе у вези са протестом који је одржан у Београду на Дан државности Србије, испред Председништва. Донета је наредба о спровођењу истраге против двојице активиста организације „Народне патроле“ Д. Б. и И. Т. из Бачке Паланке и против М. Ј. из Сусека, саопштило је то тужилаштво.


Они се сумњиче, према наводима тог органа, за кривична дела позивање на насилну промену уставног уређења и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а М. Ј. и за тешку крађу.

Новосадско тужилаштво се огласило поводом поменутог протеста 15. фебруара и догађаја који је изазвао, како се додаје, узнемирење јавности, када је истог дана у преподневним часовима у Сремској Каменици из моторног возила осумњиченог Д. Б. из Бачке Паланке одузета ловачка пушка са оптичким нишаном и муницијом.

Сва три осумњичена лица су ухапшена и одређено им је задржавање до 48 сати, навело је тужилаштво и додало да су осим тога претресени станови и друге просторије на више локација, одузети предмети кривичног дела и узета обавештења од више лица на околност њихових сазнања, те донете одговарујуће наредбе за вештачења.

Након саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду на околност извршења кривичних дела која им се стављају на терет, предложен је притвор према свим осумњиченима.

То тужилаштво је најавило да ће хитно и детаљно предузети све доказне радње током истраге, након чега ће донети даље процесне одлуке у складу са законом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here