Ухапшен осумњичени за отмицу и убиство девојчице у Северној Македонији

Ухапшен у Турској

434
Фото: Printscreen/Youtube

Љупчо Палевски-Палчо, осумњичен за отмицу и убиства Вање Ђорђевске (14) и Панче Жежовског је ухапшен, објавили су скопски медији.


Палчо је приведен на граници, после расписане међународне потернице. За сада је позната његова путања кретања, а то је Скопље-Београд-Турска. Македонски министар раније је рекао да је убица побегао у Београд, па у Бугарску.

Министар унутрашњих послова Северне Македоније Оливер Спасовски потврдио је на ванредној конференцији за медије да је ухапшено пет особа осумњичених за отмицу и убиство 14-годишње Вање Ђорђевске из Скопља, као и да је међу њима и Љупчо Палевски Палчо.

Спасовски је рекао да је Палевски ухапшен у Турској и навео да је реч о организатору отмице и извршиоцу убиства.

Додао је да се Палевски тренутно налази у екстрадиционом притвору и да се чека окончање процедуре након које ће бити испоручен Северној Македонији.

Вања Ђорђевска је отета 27. новембра испред зграде у којој је живела, када је ујутру кренула у школу.

Неколико сати касније је и убијена. Истрага је показала да је мотив отмице било користољубље. Истрага се води и против њеног оца, за ког полиција тврди да је отмичарима дао податке о ћерки и њеном кретању. Циљ је био да се изнуди новац од његове бивше супруге, Вањине мајке.

Тело девојчице пронађено је у недељу, 3. децембра у околини Скопља. Истог дана пронађено је и тело пензионисаног фризера из Велеса Панча Жежовског, који је нестао 22. новембра. Његов ауто је коришћен у отмици девојчице, а полиција га је пронашла запаљеног.

Убиство малолетне Вање узнемирило је грађане Северне Македоније и земаља региона, а на друштвеним мрежама покренута је петиција којом се тражи смртна казна за убицу девојчице.

Главни јавни тужилац Гаврил Бубевски поручио је да ће за ова кривична дела бити изречене најтеже казне.

Отац девојчице је на саслушању у Тужилаштву негирао кривицу и умешаност у овај злочин.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here