Министар Гашић изнео све детаље о убиству Данке Илић

Цела Србија тугује за двогодишњом Данком Илић

731
Фото: МУП Србије

Министар полиције Братислав Гашић изјавио је на конференцији за медије да је „нажалост, потрага за малом Данком поред свих напора, трагично је завршена“.

„Овај злочин је дубоко потресао целу Србију. У своје лично име и у име припадника МУП изражавам саучешће породици. Обојица осумњичених су детаљно описали начин на који су починили злочин, након чега им је одређено задржавање до 48 сати“, рекао је Гашић.

Он је изнео ретроспективу догађаја.

„Мајка је Ивана Илић је у 13.10 са децом дошла у Бањску. Деца су се играла у дворишту. Последњу слику је послала у 13.22. Син јој је тражио воду која је била у колима, а док је отишла до кола, видела је да Данке нема. Позвала је мужа у 13.41, а онда у 13.45 полицију која је на лице места изашла у 13.59 и одмах кренула у потрагу“, рекао је он.

Гашић је саопштио да су двојица мушкараца ударила колима девојчицу Данку, за којом се данима трагало, а да их је кад су је убацили у гепек, убрзо потом, зауставио девојчицин отац који их је питао да ли су је видели.

Они су му одговорили да дете нису видели.

„Мајка је око 13.50 видела бели ауто и мушко лице поред возила фиат панда, у ком су били осумњичени. Они су рекли да су били на радном задатку у Бањском пољу, да провере шахту. Њихово кретање је забележено на камери. Касније је забележено да се возило зауставило код капије око 13 и 50. Возило у ком су били С. Ј. и Д. Д. је било испред капије око 2 и по минута, стали су због потребе за тоалетом. Потом су кренули, и девојчицу ударили неких 30-40 метара од места заустављања. Аутом је управљао Д. Д., а С. Ј. је тело девојчице пребацио на задње седиште преко алата. Договорили су се да тело девојчице баце. У 13.57 их је зауставио отац девојчице и питао да ли су видели девојчицу, на шта су одговорили негативно“, рекао је министар.

Наводи да је тело пребачено на другу локацију

„Током вожње су се договорили да тело детета стављено у гепек, а током вожње их је зауставио отац детета који их је питао да ли су видели дете, одговорили су негативно. Након тога су је оставили на депонији у смећу“, навео је Гашић.

„Полиција наставља са интезивним радом у циљу проналаска тела“, навео је Гашић.

Осумњичени су други дан одведени на полиграф, додао је Гашић.

„Возач кола је тог дана имао закаснелу реакцију на полиграфско испитивање, а сувозач је имао реакцију. Истог дана су им одузети приватни аутомобили, као и службени. Наши форензичари су узели све са чега су могли да изврше испитивање. Они су нас у овом трену одвели до депоније, али имамо сазнања да се један од њих вратио ту 28. марта и пребацио тело на другу локацију. Не можемо да им верујемо, јер пребацују један на другог кривицу“, рекао је он.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here