Нови детаљи о убиству мале Данке: Ударили је колима па бацили тело да прикрију злочин

11251
Фото: МУП

Потрага за несталом Данком Илић (2), нажалост, добила је трагичан епилог. Најцрње слутње породице и јавности су се обистиниле, а јутрос су ухапшене две особе због сумње да су аутомобилом усмртили дјевојчицу, а потом њено тело бацили на дивљу депонију уз ”Старобањски пут” код Бора.


Како је потврђено за АТВ криминалистичка полиција из Бора ухапсила је раднике Јавног комуналног предузећа ”Водовод” Бор С. Ј. (50) из села Лука и Д. Д. (50) из села Злот.

– С.Ј. је осумњичени да је службеним возилом ”fiat panda” у улици Радомира Путника ударио у пешака, двогодишњу Данку, и усмртио је. Заједно са колегом (Д.Д.) тело девојчице убацили су у гепек возила, након чега су се одвезли до дивље депоније на ”Старобањском путу” код Бора где су тело избацили са десне стране пута – каже извор близак истрази.

С.Ј. се на терет ставља да је тиме починио тешко кривично дело против безбедности јавног саобраћаја, а  за Д.Д. помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.Обојици је након хапшења одређено задржавање до 48 сати.

Истрага криминалистичке полиције ПУ Бор указује да се све одиграло 26. марта око 13:52 часова, односно свега седам минута након што је, према пријави мајке, девојчица нестала.

– С.Ј. се на терет ставља да није прилагодио брзину кретања возила стању и условима на путу услед чега је предњим десним делом возила ударио у девојчицу и усмртио је – наводи извор из истраге.

Данка Илић нестала је 26. марта око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора. Била је са мајком и братом када је нестала и од тада јој се губи сваки траг. Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем “Пронађи ме”.

Искрено саучешће породици Илић. Тугује цела Србија.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here