Активисткиња избачена са доделе Октобарских награда (ВИДЕО)

Бранислава Татић дошла да присуствује јавном догађају, на којем су и свих ранијих година и деценија присуствовали грађани, а не само функционери.

Фото: 021.rs

Са јавне доделе Октобарских награда општине Бачка Паланка у локалном биоскопу у петак (20.10.) је избачена пензионерка и активисткиња Бранислава Татић, пише портал 021.rs.


Како пише новосадски портал, она је из зграде изведена тако што су је одгурали и вукли радници обезбеђења, а потом је избачена напоље кроз врата, након чега су је преузели полицајци који су је удаљили од зграде и легитимисали.

За 021.rs, активисти из Бачке Паланке су испричали да је Бранислава Татић дошла да присуствује јавном догађају, на којем су и свих ранијих година и деценија присуствовали грађани, а не само функционери.

Према сведочењу за 021.rs Браниславе Татић, а што се види и на снимку који је направила мобилним телефоном, председник Скупштине општине Бачка Паланка Милан Чавић јој је испред зграде на питање да ли може да уђе, потврдно одговорио, али онда се пред самим салом појавило обезбеђење које је хватало за руку и извлачило напоље.

Активисти наводе да су пензионерки потом рекли да не сме да уђе, и она је, пошто јој није било добро, отишла до Дома здравља, где су јој констатоване повреде у пределу подлактица.

Како за 021.rs кажу бачкопаланачки активисти, њихова сарадница је свечаност поводом доделе Октобарских награда дошла са мајицом на којој је писало „оставке“, што је порука коју имају према локалној власти. Протести у овом месту су почели након јулских олуја када су од струјних каблова настрадали деда и његов унук.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here