Подигнута прекршајна пријава против Пејчића и Јатића

Жељко Пејчић је гостовао у емисији "Дан уживо" на N1

У Бачкој Паланци се одржавају протести због тога што су једно дете и један човек страдали од струјног удара јер нису на време склоњени каблови под напоном, иако је квар настао након невремена пријављиван 27 пута – преноси N1.


Како преносе, поднешен је захтев за покретање прекршајног поступка против Жељка Пејчића и Горана Јатића који се терете да су прекршили Закон о јавном реду и миру јер су расипали сено и стајско ђубриво испред улаза у зграду скупштине општине.

Како каже Пејчић за N1, то су донели, јер су тражили да им се неко обрати из општине, а нико није хтео.

„Нико није излазио да се обрати, ни пита шта тражимо, шта желимо да се промени, него су се сакривали, е онда смо ми узели мало сена и донели испред општине, да људи погледају шта они траже да им се да, да се уради да би неко изашао да се јави. Ми смо просули сено да видимо да ли ће нам се неко обратити, и даље нико није“, каже он у емисији.

Истиче да „очигледно неће да се обрате“

„Поднели су тужбу против нас, мисле да ћемо се смирити, да ћемо стати са тим протестима. Суд ћемо да видимо како ћемо да прођемо, али ми одустати од тога нећемо. Сигурно су направили тужбу да бисмо ми стали са тим“, сматра.

Подсећа да се добио отказ када је кренуо да протестује.

„Ми смо тражили да се смени председник општине Бранислав Шушница и његова делегација, од тога ништа, не желе ни да се јаве, нисмо добили ниједан глас, нико није изашао да се јави, да се појави, да нам каже ишта, тако да ми и даље тражимо да се смени Бранислав Шушница, да добијемо миран град и да се мирно можемо кретати, а не да нам прете, да плаше људе да не смеју да изађу на протесте“, каже.

Каже и да, колико он зна, после невремена „нико још није добио материјал или новчану помоћ да се среди штета на кући“.

„Није, колико сам био и да помогнем, још никоме у Бачкој Паланци, колико ја знам, излазили су да пописују штету, још никоме нису донели материјал или новчано да су помогли да се среди штета на кући. Дочуо сам само да ко је у њиховој странци, да су они већ добили, надокнадили штету, урадили кровове. Знам да су директору фирме ЈКП Комунално урадли цео кров, добио је у дворишту и испред куће нови бехатон који се радио у забавишту које се сад отворило, то ми је драго, да су деца добила вртић. Неки су добили, а људи који нису у странкама и немају везе с њима, неће добити. Били су само да пописују, добиће само онај ко је ближи њиховој странци, ко ће дати глас, добиће материјал“, тврди он.

Испричао је и да је био са једном баком која му је рекла да су је, приликом пописивања штете питали „за кога гласа“. „Бака је рекла за кога гласа, да је рекла да неће да гласа, не би јој помогли“, каже. Протести се, како додаје у емисији, и даље одржавају.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here