Четврти дан потраге за двогодишњом Данком Илић

Два специјалистичка тима за спасавање из рушевина стигла у Бањско Поље

130
Фото: МУП

Два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина, из Београда и Новог Сада, Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, ноћас су стигли у Бањско Поље код Бора и рано јутрос започели детаљну претрагу терена око куће испред које је у уторак нестала двогодишња девојчица Данка Илић.


Тимове чини 18 ватрогасаца-спасилаца са пет теренских возила и спасилачким псом, саопштио је данас МУП. Припадници Министарства унутрашњих послова континуирано предузимају све мере и радње на проналаску девојчице и утврђивању свих чињеница и околности њеног нестанка.

У потрази за девојчицом учествује стотине припадника полиције, жандармерије, ГСС, ловци. Ангажоване су и беспилотне летелице, са термовизијским камерама, а терен надлеће и хеликоптерска јединица. Министар унутрашњих послова Братислав Гашић синоћ је био у Бору, како би обишао припаднике МУП који раде на терену у потрази за несталом девојчицом.

На место нестанка двогодишње девојчице у Бањском Пољу код Бора дошао је јуче багер који је, како је објаснила полиција на терену, требало да рашчисти део око куће и омогући полицији да настави претрагу.

На том месту су били постављени и шатори, а присутне су биле и Ватрогасно-спасилачке јединице и јаке полицијске снаге које су блокирале прилаз кући.

Федерална управа полиције Босне и Херцеговине јуче је, на основу информација Министарства унутрашњих послова Републике Србије, ухапсила три особе које се сумњиче да су путем друштвене мреже Тик Ток објавиле да су повезане са нестанком девојчице Данке Илић, саопштено је из МУП-а Србије.

Сарајевски портал „Аваз“ је раније синоћ објавио да су истражитељи Одсека за Сајбер криминал ФУП лоцирали путем ИП адреса особе које су тврдиле да имају сазнања о нестанку мале Данке и које су тражиле 50.000 конвертибилних марака, односно око 25.000 евра, за откривање тих информација.

Двогодишња Данка Илић у тренутку нестанка на себи је имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем „Пронађи ме“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here