Осми дан потраге за двогодишњом Данком Илић

Претражују се куће и станови у Бањском Пољу

Фото: Facebook

Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала у уторак у Бањском Пољу код Бора улази у осми дан. Полиција од јутрос претражује куће и станове у Бањском Пољу. Истрага је проширена на територији Србије.


У истрагу о њеном нестанку укључила се и бечка полиција, након што се појавио снимак из Беча. Амбасада Србије позива све који у Аустрији препознају несталу девојчицу да пријаве полицији. МУП Црне Горе апелује на грађане да обавесте Интерпол ако имају податке о Данки.

Након анализе свега што је до сада предузето у потрази за двогодишњом Данком Илић, истрага на територији Србије је проширена, казала је за РТС Бојана Отовић Пјановић из МУП-а.

Министарство унутрашњих послова Црне Горе саопштило је у понедељак да је у току потрага за несталом девочицом Данком Илић (2) из Србије и замолило грађане Црне Горе да уколико имају информације о несталој девојчици о томе обавесте канцеларију Интерпола у Погдорици.

Хеликоптери МУП-а надлетали су ширу област места нестанка девојчице.

Специјалистички тимови МУП-а претражили су околину куће, тунел, подземне канале и шахтове, шуме и нису пронашли никакве трагове који би указали на то да се девојчица ту налазила.

МУП наставља оперативни рад.

Истовремено, истрага се проширила и на Аустрију, Интерпол је расписао жуту потерницу. Србин који живи и ради у Бечу снимио је две жене на улици главног града Аустрије поред којих се игра девојчица која личи на двогодишњу Данку Илић, несталу у околини Бора. Криминалистичка служба покрајине Беч покренула је истрагу.

Амбасада Србије у Бечу апеловала је на грађане да, уколико на територији Аустрије препознају несталу девојчицу Данку Илић, одмах обавесте српску или аустријску полицију.

Девојчица Данка Илић има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара. Девојчица се може препознати по висећој брадавици на левом уху и младежу неправилног облика и благо тамне боје на левој подлактици.

Уколико имате било какве информације, позовите полицију на број телефона 192.

Мајорка полиције: Сви су осумњичени у случају нестанка двогодишње Данке Илић

Мајорка полиције Бојана Отовић Пјановић казала је да је истрага о нестанку двогодишње Данке Илић динамична, опсежна и да се раде провере свих могућих чињеница и лица. Она је додала да су сви осумњичени, али да не жели да лицитира на било кога.

„Свако могуће лице које се налазило на месту догађаја или у близини се проверава. Не бих могла да кажем шта се то проверава“, поручила је Отовић Пјановић за РТС.

Полиција претражује станове и куће у Бањском Пољу

Полиција овог јутра проверава станове и куће у насељу Бањско Поље у склопу потраге за несталом девојчицом Данком Илић.

Како преноси N1, план је да се стан по стан претражи цело насеље. Приметно је појачано присуство полицијских патрола као и марице.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here