ПИО фонд упозорио на још један покушај преваре пензионера

"Молимо наше кориснике да буду опрезни"

2040
Foto: P. Milošević

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање саопштио је да добијају информације од корисника да их непознате особе зову телефоном и упућују где да преузму пензионерске картице.


Како истичу у ПИО фонду, они тако не позивају кориснике и реч је о покушају преваре пензионера. ПИО фонд је указао корисницима који су поднели пријаву за пензионерску картицу да могу лично да је преузму у филијали или другој организационој јединици Фонда или јединици локалне самоуправе наведеној у обавештењу које добију СМС поруком на мобилном телефону или у мејлу. Поделу пензионерских картица врше искључиво овлашћена лица Фонда, истиче се у саопштењу.

Додаје се да је ради брже и ефикасније поделе картица и краћег времена чекања продужено радно време филијала ПИО фонда и да се картице могу преузети и у додатним терминима, радним данима од 15 до 18 часова, као и суботом од 7 до 12 сати.

„Молимо наше кориснике да буду опрезни и да занемаре позиве које им упућују непозната лица представљајући се у име Фонда и покушавајући да их преваре у вези са подизањем њихових пензионерских картица“, наводи се у саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here