Градиће се нови, обилазни пут Бачка Паланка – Нови Сад (ВИДЕО)

Мировић је изјавио да Влада Србије припрема изградњу моста између Бачке Паланке и Нештина што ће, заједно са обилазницом око Новог Сада, значити за Нови Сад, Бачки Петровац, Бачку Паланку, Бач и за бројна села која ће имати приступ брзој саобраћајници.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас потписивању уговора о преносу новчаних средстава између Покрајинске владе и Јавног предузећа „Путеви Србије” за финансирање израде плана детаљне регулације, идејног решења и пројекта, као и пратећих студија и елабората, за изградњу саобраћајнице (обилазнице) Нови Сад – Ветерник – Футог – Бегеч – Гложан – Челарево – Бачка Паланка.

Реч је о пројектима вредним 250 милиона динара од чега је овим уговором Покрајинска влада обезбедила 125 милиона динара, саопштено је из Покрајинске владе.

Уговор су потписали покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак.

Мировић је нагласио да је данас потписан уговор за припрему пројектне документације о изградњи велике северне обилазнице око Новог Сада.

„Заједничким новцем ћемо у наредне две године припремити пројектну документацију за изградњу обилазнице, која ће омогућити да у будућности камиони више не иду кроз Нови Сад“, рекао је Мировић.

Мировић је додао да Влада Србије припрема изградњу моста између Бачке Паланке и Нештина што ће, заједно са обилазницом око Новог Сада, значити за Нови Сад, Бачки Петровац, Бачку Паланку, Бач и за бројна села која ће имати приступ брзој саобраћајници.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here