Филмски репертоар од 28. новембра до 1. децембра

Филмови ће бити емитовани у Музеју града

БАЧКА ПАЛАНКА – У Музеју града од 28.11. до 1.12. биће приказана два филма. Одржаваће се Француски филмски караван и улаз на пројекције у оквиру каравана је бесплатан. Цена улазнице за редовне пројекције је 250 динара.


Француски филмски караван

У Музеју града 28.11. у термину од 19 часова биће приказан анимирани филм „Дилили у Паризу“.

У Паризу с почетка двадесетог века, у друштву младог достављача, мала меланежанка Дилили води истрагу о мистериозним отмицама девојчица. Током истраге упознаје несвакидашње особе које јој помажу у проналажењу трагова, који је воде испод земље где проналази веома необичне зликовце. Двоје пријатеља ће се ентузијастично борити за живот на светлости и помагати заједници коју су испод земље упознали…

У Музеју града 29.11. у термину од 19 часова биће приказан анимирани филм „Велики зли лисац“.

Они који мисле да је село мирно и безбрижно место се варају. Тамо има веома несташних животиња: лисац који се прави да је кокошка а зец рода, док патка жели да буде Деда Мраз. Уколико сте се тамо намерили да идете на одмор, слободно продужите…

У Музеју града 30.11. у термину од 19 часова биће приказан анимирани филм „Каламити“.

Година 1863. у Сједињеним Америчким Државама. Отац Марте Џејн страда у конвоју којим су се упутили на Далеки запад у нади за бољим животом. Она је принуђена да управља запрежним колима и брине о коњима. Није јој лако, али јој нова ситуација пружа до тада непознати осећај слободе.

Да би јој било лакше, почела је да носи панталоне како би јој било удобније да јаше, што је вођа конвоја, Абрахам, сматрао веома дрским. Оптужена за крађу, Марта је приморана да побегне. Креће у истрагу како би доказала своју невиност и током процеса открива један потпуно нови свет и гради своју личност.

У Музеју града 1.12. у термину од 19 часова биће приказан анимирани филм „Воњави пас“.

Био једном један поводљив и живахан париски пас, по имену Воњави пас. Са Шаплаплаом, својим верним другом из олука, Воњави пас лута улицама Париза уздигнуте главе. Упркос свим незгодама које прави, Воњави пас се увек дочека на ноге! Међутим, другим псима ту нешто бива сумњиво… Ова луда авантура Воњавог пса и његових пријатеља открива најмлађима поезију Париза!

Улаз на пројекције Француског филмског каравана је бесплатан.

Редовне пројекције

У Музеју града од 28.11. до 1.12. у термину од 21 час биће приказиван филм „Тихи кутак Христов“. 

Тихи кутак Христов је српски документарни и биографски филм из 2017. године. Режију и сценарио за филм радио је Радислав Јеврић. Филм говори о животу светитеља Мардарија Ускоковића, првог америчко-канадског владике. Премијера филма била је у Либертивилу у Илиноису, 14. јула 2017. године. Приповедач у филму био је Високопреосвећени Митрополит Амфилохије Радовић.

Цена улазнице 250 динара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here