РХМЗ упозорава на олујну кошаву

Очекивана метеоролошка ситуација неповољно ће утицати на астматичаре, нервно лабилне и срчане болеснике. Метеоропатске реакције осетљивих особа биће јаче.

Фото: tehnonautika.rs

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће данас на планинама, у Војводини, Подунављу и Поморављу дувати јак и олујни јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната повремено достизати ударе орканске јачине – преко 28 метара у секунди.


И на подручју Новог Сада данас ће дувати јак и олујни југоисточни ветар.

На подручју Баната на снази је црвени метео-аларм, који означава врло опасно време, у Поморављу је на снази наранџасти метео-аларм, што значи да је време опасно, а за остали део земље издато је жуто метео-упозорење, што значи да време може бити опасно.

Наоблачење са кишом које ће пре подне захватити југозападне и западне, средином дана и после подне прошириће се и на остале пределе Србије.

Већа количина падавина очекује се на југозападу земље, понегде и преко 20 мм, док ће у осталим крајевима бити знатно мање.

Најнижа температура од -2 до 4, највиша дневна од 8 до 12 степени.

И у Новом Саду данас ветровито. Дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, повремено са олујним ударима.

Ујутру слаб приземни мраз. Пре подне наоблачење, у другом делу дана повремено са слабом кишом. Најнижа температура од 0 до 4, највиша дневна око 10 степени.

У среду облачно, местимично са слабом кишом, на планинама после подне са слабим снегом.

Југоисточни ветар ће ујутру и пре подне бити у слабљењу и скретању на западни и северозападни правац.

У четвртак и петак суво уз делимично разведравање, осим у Банату, на истоку и југоистоку земље где ће бити облачно понегде са слабом кишом, а на високим планинама са слабим снегом.

За викенд ново наоблачење уз пад температуре, с кишом у нижим и снегом у вишим пределима.

Од понедељка, 28.11. суво.

Биометеоролошка прогноза за уторак, 22.11:

Очекивана метеоролошка ситуација неповољно ће утицати на астматичаре, нервно лабилне и срчане болеснике. Метеоропатске реакције осетљивих особа биће јаче.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here