Otvorena izložba slika Maria Buculjevića (VIDEO)

594

BAČKA PALANKA: U petak (15.01.) u Galeriji Muzeja grada u Bačkoj Palanci, otvorena je druga samostalna izložba slika istoričara umetnosti Maria Buculjevića.


Na otvaranju prisutnim novinarima se prvo obratio autor i rekao da su izložene slike nastale od 2011. do danas i da najčešće slika ono što ga okružuje i inspiriše.

Viktor Zubko, akademski slikar koji je završio Akademiju u Ukrajini a već trideset godina živi u Srbiji, pohvalio je Maria i rekao da je ovo tek početak onog što ovaj mladi umetnik može da pruži u slikarstvu.

Na kraju je i Leonard Nemet, hroničar i kolekcionar, za svog unuka Maria rekao da je on odrastao okružen slikama pa je nekako i prirodno bilo da počne da slika, naročito pored činjenice da se i Mariova majka time bavi.

 

Izložba obuhvata 34 dela od prvih početaka stvaranja do danas. Stilski i tematski radovi sadrže odlike manira akademskog realizma do apstrakcije korišćenjem kombinovane tehnike i neslikarskih materijala.

Slike sa ove izložbe će moći da se pogledaju u Galeriji Muzeja grada Bačka Palanka do kraja januara svakog radnog dana od 8.00 do 14.00 časova.

POGLEDAJTE: Izložba slika Maria Buculjevića iz Bačke Palanke

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here