Месец књиге и дружења са децом у Силбашу и Парагама

Дружење са књигама и библиотеком може да почне

Извор: НБ "Вељко Петровић"

Месец књиге и сунчани октобарски дани учинили су да дружења са малишанима у Силбашу и Парагама буду још лепша и занимљивија. У част књиге и читања библиотекарка Зорана Миленковић уприличила је посете деце и предшколаца.


Огранак у Силбашу посетили су ученици другог разреда са учитељицом Миланом Пандуров. Они су кроз игру и занимљив разговор са библиотекарком сазнали зашто је важно читати, а имали су прилику и да се упознају са новим књигама за децу. Затим су по жељи илустровали најлепшу прочитану причу, бајку и најзанимљивије ликове. За крај дружења библиотекарка је малишанима поклонила бесплатне чланске карте како би што чешће долазили у библиотеку.

У потрази за информацијама за нови пројекат по називом „вода“, деца из забавишта заједно са васпитачицом Светланом Пајић посетили су огранак у Силбашу како би позајмили књиге и сликовнице на ову тему. Библиотекарка је припремила књиге и енциклопедије за децу које овим малишанима могу помоћи у стицању знања из ове области. Деци је библиотека приказана као место на коме се стичу нова знања, место за дружење, разговор и игру.

Огранак Библиотеке у Парагама посетили су ученици првог разреда са учитељицом Биљаном Попов. Прелиставање нових сликовница и упознавање са новим јунацима, причама и темама за размишљање изазвало је знатижељу најмлађих, тако да је „тежак“ задатак библиотекарке и васпитачице био да одговарају на мноштво питања радозналих малишана. Ови прваци су научили прва слова, тако да авантура и дружење са књигама и библиотеком може да почне!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here