Најнежнији празник љубави

Народна библиотека "Вељко Петровић" - огранци у Обровцу и Товаришеву

Огранак у Обровцу, извор: НБ "Вељко Петровић"

Огранци у Товаришеву и Обровцу традиционално и са великом радошћу дочекују своје најмлађе чланове како би заједно прославили 8. март – празник свих жена.


Са првим лепим и сунчаним данима малишани предшколске групе су са васпитачицом посетили огранак у Товаришеву. Тамо су заједно са библиотекарком Лидијом Шормаз поново отворили странице занимљивих књига.

Овога пута тема је била празник свих мајки, бака и другарица, који су малишани са великим нестрпљењем ишчекивали. Бојице и хартија деци увек пружају безброј могућности да искажу своје импресије и осећања.

Огранак у Товаришеву

Уз подстицање позитивних емоција, деца су описивала своје мајке, унапређивала сензомоторичке активности и лепо понашање. Портрети мајки који су се могли видети на цртежима ових вредних малишана још једном су показали колико је лепа и велика мајчинска љубав.

Огранак у Обровцу угостио је ученике првог и другог разреда који су са учитељицом Славицом Станковић улепшали празнични дан у библиотеци. Почетак дружења био је обележен читањем песама о мајци, мотивацијом кроз разговор и причу.

У наставку радионице деца су уз помоћ библиотекарке Душанке Папић израђивала честитке од хартије у боји. Свака честитка је имала и посебан додатак: написану и нацртану поруку љубави за сваку маму. Вежбала се прецизност, али и подстицала креативност и маштовитост.

Библиотека је још једном показала да је место за стицање нових знања и вештина, место за креативно стварање и заједничко дружење уз књигу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here