Обележен Дан огранка библиотеке у Обровцу

На дан Св. Јована Златоустог, пре тачно десет година, огранак је освештан и том приликом добио име по познатом српском лекару, обровчанину др Славку Јовину

Извор: НБ "Вељко Петровић"

Огранак Народне библиотеке у Обровцу окупљањем деце и угледним часом веронауке обележио је славу огранка.


На дан Св. Јована Златоустог, пре тачно десет година, огранак је освештан и том приликом добио име по познатом српском лекару, обровчанину др Славку Јовину.

Овој, сада јубиларној прослави Дана огранка присуствовали су ученици VIII разреда са вероучитељем Мирославом Максимовићем. Библиотекарка Душанка Папић у свом обраћању гостима искористила је прилику да још једном подсети на овај важан датум за огранак, али и на историјски развој и значај постојања библиотеке и потребе за књигом и читањем кроз време.

Такође, подсетила је ученике на живот и дело др Славка Јовина, познатог лекара епидемиолога, научног радника, песника и светског путника који је рођен и одрастао у Обровцу. Деца су имала прилику да погледају и прелистају неке од штампаних научних радова које поседује огранак.

Вероучитељ је одржао угледни час и у току обраћања деци испричао је причу о историји православног храма Св. Пантелејмона, осврнувши се на детаље око његове изградње, првобитне локације, али и о детаљима око обнављања и утицаја на локално становништво. На крају пријатног дружења, а и како је ред на славама, за госте огранка припремљено је послужење.

Као и сваке године, на дан Св. Јована Златоустог огранак слави – слави књигу, трајање, посвећеност раду, учењу и новим знањима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here