Одржана трибина „Заборављени Руси – вечни српски пријатељи“

У Народној библиотеци „Вељко Петровић“

Извор: НБ Вељко Петровић

БАЧКА ПАЛАНКА – У четвртак, 30. марта 2023. године, у Народној библиотеци „Вељко Петровић“ одржана је трибина на тему: „Заборављени Руси – вечни српски пријатељи“, аутора Драгана М. Милошевића.


Драган М. Милошевић је дипломирао на Природно-математичком факултету у Београду физичку хемију. Мастер студије завршио на Економском факултету, а специјализирао вештачки утицај на време и физику облака на Јута Универзитету у Солт Лејк Ситију, САД, где је био асистент. Радио је и у Хидрометеоролошком Заводу Србије.

Априла месеца 2014. године објавио је своју прву књигу „Народни будилник“ са којом је одлучио да се огледа и као хроничар свога времена. Само годину дана касније, светлост дана је угледала нова, радо читана књига „Хероине Србије – Вековник“, те следе „Споменар вечним српским пријатељима“ и „30 српских зашто“.

„Његове књиге се баве темама које су својеврсни табу, наметнут званичним или прећутним забранама или је у питању наше кратко памћење и често незахвалност према онима који су се жртвовали за ову земљу или су пронели њено име и славу широм планете.“ „Јунаци ове приповести аутора бранили су дух, част, слободу и правду српске нације и Србије кроз векове. Њихова храброст, морална честитост и доследност задивљујући су, и потпуно су се по ауторовом казивању поклапали са карактеристикама српског народа и Србије у тој бурној прошлости и околностима кроз које су заједно пролазили, тако да их аутор основано представља као „своје на своме“ када су они у Србији, и као најрепрезентативније и најбоље амбасадоре Срба и Србије када су они у својим матичним земљама или у мисијама широм света“ (Томислав Кресовић, публициста).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here