Трибина за младе у оквиру кампање „На матуру без аутомобила“

За ученике основне школе одиграна је представа "Пажљивкова правила у саобраћају", а за средњошколце одржана је трибина

Извор: Општина Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Савет за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка је у среду 27. марта угостио представнике Агенције за безбедност саобраћаја и том приликом је у основној школи „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци реализована едукативна представа „Пажљивкова правила у саобраћају“ за ученике првих разреда, а у Средњој стручној школи „Др Радивој Увалић“ Бачка Паланка одржана је трибина за младе у оквиру кампање „На матуру без аутомобила“, чија је овогодишња порука „На путу до нуле не турирај – матурирај!“.


Едукативном представом „Пажљивкова правила у саобраћају“, „Пажљивко“ је са својим другаром Стевицом, дружећи се са ученицима првих разреда прошао кроз ситуације са којима се деца могу сусрести на путу од куће до школе и упознао их са безбедним понашањем у саобраћају. Кроз представу представљени су најтипичнији примери на које малишани наилазе на путу од куће до школе, као пешаци, путници или бициклисти. Порука је да сва деца буду безбедна како на путу од куће до школе тако и у свакодневним ситуацијама.

На трибини за младе у оквиру кампање „На матуру без аутомобила“, матуранти су имали прилику да, поред излагања представника Агенције за безбедност саобраћаја, у оквиру којег је младима указано на стање безбедности младих у саобраћају и ризицима небезбедног понашања, чују и личну причу Милана Срдића, особе која је преживела саобраћајну незгоду услед које је задобила тешке телесне повреде и трајни инвалидитет. У оквиру ових активности укључена је и вежба са тзв. „пијаним наочарима“, која за циљ има да младима укаже на перцепцију и негативне утицаје на расуђивање у алкохолисаном стању.

Агенција за безбедност саобраћаја је за ову прилику обезбедила пригодне поклоне у виду промотивно-едукативних материјала, чија је основна улога повећање видљивости и безбедности како деце и младих, тако и осталих учесника у саобраћају.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here