ШОМО „Стеван Христић“ – Музиком до толеранције

Присетимо се како је било на Новогодишњем концерту ШОМО "Стеван Христић"

Фото: Недељне новине

У среду 21. децембра 2022. у Свечаној сали Музеја града одржан је Новогодишњи концерт толеранције „Хармонија различитости“ у организацији музичке школе „Стеван Христић“ из Бачке Паланке. За крај првог полугодишта и крај претходне године, Концерт толеранције, који се често организује у овом периоду, прерастао је у Новогодишњи концерт, где су приказани љубав, разумевање, подршка и нежност кроз свирање, певање, слику и покрет.


Директорка музичке школе, Ивана Данилов: – Новогодишњи концерт толеранције „Хармонија различитости“, прошао је одлично, публици је приказано једно заједништво које је одисало топлином, пажњом и љубављу према деци, музици, публици и тренутку. У концерту су учествовали сви запослени у музичкој школи на разне начине, велики број деце је наступио и у камерним ансаблима и са својим наставницима, а на самом крају концерта публика је тражила бис, и заједно са извођачима сви су певајући завршили концерт.

У програму су свирани инструменти који се изучавају у школи, а наступио је и хор. Лепеза мелодија кретала се од класичне музике, преко традиционалних мелодија Србије и Русије, староградских песама, па све до савремених забавних и рок песама. Осетило се да су наставници и ученици припремили програм са великом љубављу, што је публика високо ценила и награђивала извођаче великим и срдачним аплаузом. Замисао организатора је у потпуности остварена, надахнутост и радост се осетила у целој сали и у ишчекивању смо још оваквих концерата од стране ове значајне установе и дивне заједнице.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here