Свих дванаест такмичара освојило прва места

Незабележен успех ШОМО „Стеван Христић“

ХХХ Републичко такмичење из солфеђа и теорије музике одржано је 19. новембра у Београду. Ученици ШОМО „Стеван Христић“ постигли су незабележен успех: свих дванаесторо такмичара освојили су прва места. Ево њихових утисака.


Александра Јовић: Моји утисци са републичког такмичења су позитивни. Посебно бих истакла одличну атмосферу међу свим такмичарима из наше музичке школе, јер смо једни друге подржавали, а на путовању и у паузи такмичења се добро забављали.

Јелена Мартић: На такмичењу ми је било јако лепо и занимљиво. Нисам се плашила ни имала трему током такмичења.

Вишња Радаковић: Ово је моје прво такмичење из теорије музике. Вредно сам се припремала. Утисци су прелепи.

Милица Мучибабић: Веома сам срећна што сам учествовала на овогодишњем такмичењу. За мене је ово било невероватно искуство. Вредно смо радиле наставница и ја и на крају је дошла заслужена награда. Радујем се даљим такмичењима.

Никола Чутура: За мене је ово такмичење једно прелепо искуство. Као и прошле године и ове сам уживао у припремама за такмичење. Дуго и вредно сам се спремао јер је солфеђо веома тешка категорија, али сам ове године ипак успео да остварим свој сан и да будем најбољи у Србији у својој категорији. Идемо даље у нове победе!

Дуња Радованов: Лепо на занимљив и сликовит начин сам се припремала на већ три такмичења, на којима сам сваки пут освојила прву награду. После смо то заједно прославили у тржном центру „Ушће“. И што је најважније, лепо се провели и незаборавно забавили.

Милица Радаковић: Овогодишњем такмичењу сам се обрадовала зато што је за разлику од претходних година, одржано у Београду.

Лена Тртић: На републичком такмичењу сам освојила прво место из теорије музике. Било ми је веома лепо, упознали смо и неке друге ђаке из других музичких школа.

Сви ученици су се захвалили наставници Татјани Хаџиалић на квалитетној припреми за такмичење.

Татјана Хаџиалић, наставница: Свих седам такмичара у дисциплини Теорија музике, освојили су I награде са максималних 100 бодова. У дисциплини Солфеђо, II А категорија, Никола Чутура је освојио I 1 награду, са максималних 99,33 бодова. Жири никоме није доделио 100 бодова, тако да је Никола најбољи солфеђиста у Србији у својој категорији. Поносна сам на све моје ученике који су остварили максималне резултате. Посебно сам дирнута њиховом великом љубављу и подршком коју су пружали једни другима на такмичењу. Захвалила бих се породици моје ученице Александре Јовић, јер су својом донацијом обезбедили и организовали превоз за све такмичаре, да отпутујемо и да се вратимо са пуно радости и првих награда.

Вера Стојановић: Тест из такмичења из теорије музике који сам радила није био толико лак, али сам се осећала победнички јер сам све то знала.

Софија Кнежевић: На такмичењу је било одлично! Било ми је забавно пре такмичења дружећи се са другарима. Тест је био лак и добро сам га урадила захваљујући доброј припреми.

Филип Прел: На такмичењу је било занимљиво и успешно. Задаци нису били тешки јер сам се добро припремио уз помоћ моје наставнице солфеђа Зорице Кљајић. После такмичења смо се лепо провели и дружили у Београду.

Вук Прица: На такмичење сам освојио прву награду са укупних 96 бодова. Јако ми се свидело што сам се дружио са другарима, а прво их и упознао.

Зорица Кљајић, наставница: Припрему за такмичење започели смо крајем септембра месеца. Сами резултати говоре оњиховом раду, труду, жељи за учењем, знањем, напредовањем, померањем граница својих способности, преданости ономе чему се посвете нашта самвише поносна него на саму висину награде и број бодова који су били очигледни као резултат свега овога. Овим путем желела би да се захвалим и честитам не само мојим ђацима Вери, Вуку, Софији и Филипу већ и колегиници Татјани и њеним ученицима на постигнутим врхунским резултатима!

Директорка Ивана Данилов: У нашој школи све функционише врло организовано, па су тако и наставници теоретских предмета врло ефикасно припремили ученике за републичко такмичење које се,за предмет солфеђа и теорије музике, одржава већ у првом полугодишту. За овогодишње републичко такмичење ђаке су припремале наставнице Татјана Хаџиалић и Зорица Кљајић. Оно што сам ја могла да видим јесу прековремена остајања на послу, неке веселе групице деце која се баве „тешким“ нотама и све то тако искусно вођено да на крају само добијем обавештење о успеху, не стигнем ни да се окренем, хоп, већ имамо више од 10 првих награда са републичког такмичења. За директора музичке школе оваква ситуација је само за пожелети. Оно што је дивно јесте и сарадња са родитељима који су на много начина олакшали и улепшали одлазак и боравак деце на такмичењу, што само показује њихову наклоност ка нашој школи и топлу сарадњу са наставницима који воде бригу о друштвеном и музичком развоју њихове деце. Поносна сам на ову вредну и надарену децу и професоре и овом приликом им још једном јавно честитам!

Да поновимо на 30. Републичком такмичењу из солфеђа и теорије музике:

Наставница Татјана Хаџиалић:

Солфеђо

  • Никола Чутура, други разред, I 1 награда – 99,33 бодова.

Теорија музике

  • Александра Јовић, други разред, I награда – 100 бодова;
  • Милица Мучибабић, други разред, I награда – 100 бодова;
  • Вишња Радаковић, други разред, I награда – 100 бодова;
  • Јелена Мартић, други разред, I награда – 100 бодова;
  • Лена Тртић, други разред, I награда – 100 бодова;
  • Дуња Радованов, трећи разред, I награда – 100 бодова;
  • Милица Радаковић, пети разред, I награда – 100 бодова.

Наставница Зорица Кљајић:

Теорија музике

  • Вера Стојановић, трећи разред, I награда – 100 бодова;
  • Вук Прица, трећи разред, I награда – 96 бодова;
  • Софија Кнежевић, трећи разред, I награда 96 бодова;
  • Филип Прел – I награда 96 бодова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here