Три позоришне представе за децу у Градском биоскопу

Током новембра

Извор: Културни центар Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Током новембра, у Градском биоскопу у Бачкој Паланци биће одигране три позоришне представе за децу.


  • У суботу, 11. новембра у 18.00 часова биће одиграна представа „Побуна лутака“ у извођењу позоришта „Театрило“ Нови Сад.
  • У суботу, 18. новембра у 18.00 часова биће одиграна представа „Мала љубавна бајка“ у реализацији Културног центра Бачка Паланка.
  • У суботу, 25. новембра у 18.00 часова биће одиграна представа „Успавана лепотица“ у извођењу позоришта „Театрило“ Нови Сад.

Побуна лутака

Девојчица Маја по читав дан игра игрице на телефону, не слуша маму, не сређује собу и не испуњава школске обавезе. Све то посматрају њени другари из детињства два медведа Мики и Томи, који оживе када она изађе из собе и комуницирају са децом. Кроз разне ситуације откривамо да је главни проблем што се Маја не игра са играчкама, баца их по соби и не уважава их, па оне одлуче да беже. Да ли ће она успети да их врати,  када увиди да је погрешила, откривамо заједно у овој узбудљивој и едукативној представи. Посебна чар ове представе је што се деца идентификују са Мајом, а подсвесно схватају да то није добро толико користити телефон. Затим се у интеракцији укључују у представу из улоге родитеља, и саветују главну глумицу шта треба да ради да би вратила изгубљено поверење.

Текст: Ружица Бојовић. Играју: Емилија Милосављевић Ружица Бојовић. Сценографија: Александра Куђељић. Лутке: Роко Радовниковић. Представа траје 35 минута, а намењена је узрасту 3+

Успавана лепотица

У зачараном краљевству спавају сви, осим две дворске луде. Они нам причају причу како су Цар и Царица желели дете, и када су је добили  десило се то да је зла вила преварила Ружицу да се убоде на вретено…

Ово је прича о одрастању, о поверењу и као и све бајке има свој срећан крај. Бајке су одувек биле, и биће ту да нас подсете да су поред добрих и лоши ликови присутни, као што то буде зла вила Грдана. Порука ове представе је да је у љубави моћ,  да уз љубав можемо да победимо све лоше што нам се нађе на путу али да је  љубав рецепт уз који се најлепше спава и најлепше сања.

Текст: Цветин Аничић. Адаптација: Ружица Бојовић. Сценографија и лутке: Цветин Аничић. Продукција: Театрило. Представа траје 35 минута, а намењена је узрасту 3+

Цена улазнице за сваку представу је 300 динара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here