Алекса Вукановић честитао кошаркашима „Херцеговца“

Прочитајте цео интервју са Алексом Вукановићем, фудбалером из Гајдобре

Сваки спортиста, без обзира о коме је спорту реч, као најтежи и најмање драг сегмент у припремама навешће вежбе у теретани.


Атмосфера приликом рада на справама на припремама фудбалера Војводине у Ларнаки, међутим, одавала је врло расположени колектив чији је интензитет рада диктирао кондициони тренер Александар Јованчевић. Радећи на подизању физичке припремљености за искушења која следе подједнако квалитетно вежбама су се предавали искуснији попут Вукановића, Росића, Црномарковића, на пример, као и младићи Букинац, Ивановић, Радуловић и Јовановић, чије је инсистирања на ритму макарене вежбе учинило прихватљивијим.

– Од своје 16. године, од Челарева на даље, колико год да је сваки клуб имао свој принцип рада, активност у теретани се сводио на исто – оцена је најбољег стрелца Новосађана јесенас Алексе Вукановића. – Рад у теретани укључује снагу, брзину, координацију, развој мишићне и аеробне издржљивости, све је наука дефинисала, само је потребно научна достигнућа применити. Оно по чему се тренинзи разликују јесте атмосфера у тиму. Видели сте да је код нас све супер, већином су то млади момци жељни позиционирања на сцени, уз нас неколицину старијих да им помогнемо у свему. Најважније је да смо сви здрави и да радимо добро.

Вукановић је наефикасније стрелац Војводине јесенас. Постигао је пет голова у 12 првенствених утакмица. На тај збир додао је и један гол против Новог Сада у првом колу такмичења за Куп Србије. Извесно је да му колективни резултат тима јесте на првом месту, али није желео да пренебрегне ни индивидуални мотив у наставку првенства.

Вукановић честитао кошаркашима Херцеговца

Фудбалер Војводине Алекса Вукановић са Кипра је честитао кошаркашима Херцеговца на значајној победи против Чачка у Купу Србије и на пласману у четвртфинале Купа „Радивоја Кораћа“.

– Велики резултат. Искрено жалим што нисам могао да присуствујем тој утакмици због обавеза у клубу – прокоментарисао је Вукановић. – Знам да је атмосфера била на високом нивоу, пуно тај успех значи за читаво село које дише једним плућима за своје спортске репрезенте, без обзира да ли су рукометаши или фудбалери, сада и кошаркаши у првом плану. Дуго није било кошарке у Гајдобри. Велика је то штета јер су Гајдобрани генетски предодређени за тај спорт. Препознала је то неколицина приватника… Удружили су снаге и ето нама радости. Поносан сам на мој Херцеговац. Искрено им честитам на великом успеху и желим спортску срећу на вишем нивоу.

– Пласман међу четири најбоља тима у Суперлиги је наш циљ, а мотив иде и један корак ближе врху – искрено ће Вукановић. – У Купу Србије, знамо сви, Војводина је одувек имала највиши циљ. То је пласман у финале, а у финалу коме се посрећи. У сваком случају, пласман у европске квалификације не би требалао да доводимо у питање. Што се личних мотива тиче, жеља ми је да сезону завршим као најбољи стрелац Лиге. Али, то је мање важно у односу на колективни резузлтата коме тежимо и коме смо подредили личне амбиције. Клуб нам је омогућио максималне услове за припреме, ред је да узвратимо на најбољи начин.

Фудбалери Војводине другу утакмицу на припремама, после победе против Вождовца (2:1), имаће данас (23.01.) у 13 часова по нашем времену са кипарским друголигашем Онисилосом.

До краја месеца у Ларнаки преостају им још два меча: са јерменским Араратом (28.1.) и са Чукаричким (31.1.).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here