„Krilima 2010.“ zlato, a „Krilima 2011“ bronza

"Kup Krila Krajine 2021" završen podelom pehara i medalja

Foto: Robert Hajduk

U Bačkoj Palanci na stadionu USR „Tikvara“, minulog vikenda održan je tradicionalni fudbalski turnir za mlađe kategorije „Kup Krila Krajine 2021“.


Na ovom takmičenju, učestvovalo je 29 ekipa svrstanih u dve starosne takmičarske grupe (2010. i 2011. godište). Prvog dana takmičenja, nastupili su igrači rođeni 2011., a drugog dana, godinu dana od njih stariji fudbaleri.

U konkurenciji igrača rođenih 2011. godine, prvo mesto osvojila je ekipa Sporto iz Zrenjanina, drugi je bio Bolesnikov iz Novog Sada, a treće domaćin Krila Krajine. Za trećeplasiranu ekipu, nastupili su: Đorđe Jović, Dušan Okuka, Pavle Tepić, Filip Mišković, Nikola Velemir, Aleksa Majkić, Dušan Đekić, Veljko Preradović, Đorđe Kozić, Vukašin Maletin, Luka Čivčić, Ognjen Benić, Radomir Vujasinović, Nikola Adamović i Miljan Knežević, a trener ekipa je Miroslav Karanović.

U borbi za bronzanu medalju ekipa Krila Krajine 2011. godište, savladala je Spartak iz Subotica sa 5:4, nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom delu susret je završen bez golova 0:0.

Titulom pobednika u konkurenciji fudbalera rođenih 2010. godine, okitila se ekipa Krila Krajine. Puleni trenera Miroslava Karanovića, u finalu su bili bolji od Kaća rezultatom 3:0. Za ekiupu „Krila Krajine“ 2010., igrali su: Stefan Vuleta, Strahinja Galić, Đorđe Glamočanin, Jovan Kesić, Žarko Glamočanin, Novak Vojinović, Stefan Jovin, Filip Hajduk, Dragan Grubor i Milan Kapelan. Ekipa Kaća bila je druga, a treće mesto pripalo je ekipa somborskog Radničkog.

Trima najbolje plasiranim ekipama u obe starosne grupe, pripali su pehari i medalje. Pobednički pehar fudbalerima Krila Krajine 2010. uručen je za osvojeno prvo mesto na turniru, kao i za prvo mesto koje su osvojili u Opštinskoj mini ligi. U ime ekipe pehar je primio Dragan Grubor, kapiten.

Turnir je protekao u veoma dobroj organizaciji, FK Krila Krajine, koji ove godine obeležava dve decenije rada. Tehničku organizaciju turnira, besprekorno su obavili treneri mlađih kategorija Krila Krajine: Milan Beljanski, Zdravko Škavo, Miroslav Karanović i Dušan Beljanski.


Pročitaj: Šta će sve Novak uraditi ako danas osvoji Rolan Garos

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here