(Не)могућа мисија Паланчана

Фудбалери ОФК „Бачке“ почели припреме за наставак сезоне у Српској лиги – Војводина

1593
Извор: Недељне новине

БАЧКА ПАЛАНКА – Припреме за наставак сезоне у Српској лиги – Војводина фудбалери ОФК „Бачке“ су почели 16. јануара. Трећелигаш из Бачке Паланке је на крају јесењег дела првенства заузео последње, шеснаесто место са 11 бодова уз две победе, пет ремија и осам неуспеха.


У наставку сезоне „плавима“ предстоји грчевита борба за очување српсколигашког статуса.

– Након дуже паузе поново смо се окупили са жељом да предстојећу полусезону одиграмо много боље и да на крају останемо у лиги. Током паузе играчи су, надам се, радили по плану који им је предочен по завршетку првог дела сезоне. Верујем да су то испоштовали и да долазе колико – толико спремни за почетак припрема. Зимске припреме ће бити изузетно напорне, јер не треба заборавити да се налазимо у незавидној ситуацији на табели, тако да сви морамо дати свој максимум како би и наредне сезоне играли у трећој лиги.

– Наш искључиви циљ је да остваримо резултат који овај клуб на крају и заслужује. Освојили смо свега једанаест бодова и штета што нисмо узели који бод више, а заслужили смо да освајимо бар још три – четири бода. Међутим, шта је ту је. Остаје да у наставку првенства будемо много бољи, рекао је Бранислав Граховац, тренер ОФК „Бачке“.

Током паузе између два дела сезоне ОФК „Бачка“ се захвалила дојучерашњим играчима Јевтићу, Сремчевићу, Тасићу, Филипу Бајићу, Перићу и Гагићу.

– Што се тиче нових играча, у преговорима смо са три – четири фудбалера и надам се да ће се они успешно завршити и да ће постати наши нови чланови. Првој екипи прикључили смо и неколико наших омладинаца и они ће проћи припремни период – напомиње Граховац.

По мишљењу тренера ОФК “Бачке” из лиге ће испасти највероватније четири – пет екипа, али предаје сигурно неће бити. Дакле, екипи предстоји да поправи оно што је пропустила у првом делу сезоне, како би и у наредној сезони остала члан Српске лиге Војводина.

До наставка сезоне екипа ће одиграти и неколико контролних утакмица

– Планирали смо да одиграмо шест пријатељских утакмица. Прва ће бити већ наредне недеље против шидског „Радничког“, затим следи утакмица са екипом „Новог Сада“, па потом са „Текстилцем“ из Оџака. Играћемо и са „Врбасом“ и сомборским „Раванградом“. Генералну пробу пред наставак првенства имаћемо са екипом „Кабела“.

Током наставка сезоне у стручном штабу ОФК „Бачке“ ће, поред Граховца, бити и његов први помоћник Александар Вјештица, други тренер Милан Пуђа и тренер голмана Стево Кнежевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here