„Tarkett“ одличан на Купу Паноније

У конкуренцији 12 клубова, Кајак кану клуб „Tarkett“ је освојио екипно друго место

У суботу, 27.05. у Апатину, одржана је регата Куп Паноније. У конкуренцији 12 клубова, Кајак кану клуб „Tarkett“ је освојио екипно друго место са освојених 19 медаља, од чега 4 златне, 8 сребрних и 7 бронзаних.


У тркама дечака и девојчица рођених 2014. и 2015. године, Стевић Урош је освојио златну медаљу у мини кајак једноседу, док је у истој трци Бељански Лука дошао до сребрног одличја. Урош и Лука су у двоседу прошли први кроз циљ и освојили златну медаљу. У конкуренцији девојчица у овом годишту, Карановић Маша је у мини кајак једноседу освојила сребрну медаљу.

У конкуренцији дечака рођених 2013. године, такође нису изостале медаље. Сребрну медаљу у мини кајак једноседу је освојио Бељански Никола, а у истој трци кроз циљ као трећепласирани је прошао љегов клупски колега Карановић Лука и тиме освојио бронзану медаљу. У трци двоседа Бељански Никола и Вјештица Вељко су довеслали до златног одличја.

Код дечака и девојчица рођених 2012. године освојено је укупно 4 медаље. Сребрне медаље освојио је двосед у саставу Теодор Роквић- Немања Стевић, као и женски двосед у саставу Тијана Мишков- Калајић Лана. Калајић Лана је и у једноседу освојила сребрну медаљу, док је у конкуренцији дечака у једноседу Теодор Роквић довеслао до бронзаног одличја.

У тркама дечака и девојчица рођених 2011. године, освојено је такође 4 медаље, од чега 3 бронзане и једна сребрна. Стефан Новак је довеслао до бронзаног одличја како у кајаку једноседу тако и у двоседу са  Стојаковић Лазаром. У женској конкуренцији у једноседу Вјештица Вања је такође освојила бронзану медаљу, док је у двоседу са Теодором Стојадиновић довеслала до сребрног одличја.

У конкуренцији пионира, освојене су две медаље, сребрну је освојила Икић Маја у једноседу на 500м, док је мушки двосед у саставу Туцкешић Марко- Вујичић Вук довеслао до бронзане медаље.

Једина представница „Tarkett“ на овом такмичењу у конкуренцији јуниора била је Кајтез Ања које је у две трке које је веслала освојила и две медаљњ. У кајаку једноседу бронзану, док је у двоседу са партнерком из Кањиже, Ладањ Лидијом довеслала до златне медаље.

Све трке су веслане да дистанци од 500м, тако да овакве регате пружају одличну прилику да се такмичари опробају на овој стази и виде где се налазе у односу на своју конкуренцију. Обзиром да клуб није учествовао са целом екипом, друго место у свеукупном пласману свакако је одличан резултат и подстрек за даљи рад.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here