„Tarkett“ одличан у првом колу

Кајак кану клуб „Таркетт“ је освојио укупно 20 медаља, од чега 8 златних, 6 сребрних и 6 бронзаних.

БЕОГРАД – У суботу (10.06.) на београдској Ади циганлији одржано је Прво коло Мини кајак, Пионирске и лиге Олимпијских нада, као и традиционална регата Трофеј Београда. На такмичењу је учешће узело 23 клуба. Кајак кану клуб „Tarkett“ је освојио укупно 20 медаља, од чега 8 златних, 6 сребрних и 6 бронзаних.


Када је реч о Мини кајак лиги, такмичари „Tarkett“ су направили сјајне резултате. У категорији дечака и девојчица рођених 2014/2015. године, злато је освојио Урош Стевић у мини једноседу на 1000м, као и у двоседу са Бељански Луком на дистанци од 500м. У истој трци двоседа учествовао је још један чамац „Таркетт“-а у саставу Шешум Матија – Томић Милан који је довеслао до сребрне медаље. Још једно злато за ову категорију донели су и дечаци у мини четверцу на 500м и то у саставу Карановић Лука – Вјештица Вељко – Шешум Матија – Томић Милан. Од девојчица овог узраста најуспешнија је била Карановић Маша која је у мини једноседу на 1000м довеслала до сребрне медаље.

У конкуренцији дечака рођених 2013. године освојено је две медаље, златна у двоседу на 500м у саставу Бељански Никола – Карановић Лука, и сребрна у мини кајак једноседу на 1000м коју је освојио Бељански Никола.

Такође, фантастични резултати направљени су и у узрасту дечака и девојчица рођених 2012. године. Код дечака овог узраста златну медаљу освојио је двосед у саставу Стевић Немања – Роквић Теодор. У трци мини једноседа код девојчица „Tarkett“ је имао две представнице и обе су довеслале до медаље, Станчевић Ања до сребрне, а Калајић Лана до бронзане. И женски двосед на 500м је освојио медаљу, бронзану, састав Калајић Лана – Мишков Тијана. Такође, бронзана медаља је освојена и у трци мини четвераца на 500м, и то Станчевић Ања – Мишков Тијана – Грбић Бојана – Сребрно Нина.

Најстарија генерација у Мини лиги, дечаци и девојчице рођени 2011. године освојили су три медаље. Златну је освојио женски четверац у саставу Вјештица Вања – Иванковић Марија – Стојадиновић Теодора – Кнежевић Софија. Сребрна медаља је отишла у руке мушког четверца у саставу Стојаковић Лазар – Новак Стефан – Стојисављевић Милутин – Миливојевић Ненад, док је бронзу медаљу освојио Миливојевић Ненад у мини једноседу на 1000м.

У укупном пласману Мини кајак лиге, кајак кану клуб „Tarkett“ се нашао на самом врху табеле са освојених укупно 229,5 бодова. На другом месту се нашла Сента са 154 бода, док је Бездан трећепласиран са укупно 148,5 бодова.

У Пионирској лиги овог пута су доминирале девојчице. Освојено је укупно три медаље и све три у женској конкуренцији. У једноседу сребрну медаљу је освојила Икић Маја. До злата је довеслао двосед у саставу Капелан Лана – Стојисављевић Анђелија.

Такође, златну медаљу освојио је и женски четеврац у саставу Икић Маја – Драгојловић Милица – Стојисављевић Анђелија – Капелан Лана. Укупно три освојене медаље су овог пута „Tarkett“ пласирале на 6. место на табели Пионирске лиге.

У лиги Олимпијских нада освојене су две бронзане медаље, двосед у саставу Радоја Јована – Важић Мила је био трећепласиран на 500м, као и Кајтез Ања која је бронзу освојила у једноседу на 500м.

У укупном пласману, када се саберу бодови које су освојили сви представици клуба у мушкој и женској конкуренцији, у овој Лиги „Tarkett“ се нашао на 2. месту, што је такође сјајан резултат.

На традиционалној регати „Трофеј Београда“ сабирали су се бодови из трка пионира, кадета и јуниора, па је кајак кану клуба „Tarkett“ отишао кући са пехаром за треће место у екипном пласману.

Друго коло Мини кајак, Пионирске и лиге Олимпијских нада ће се одржати 24.06.2023. године на домаћем терену, односно у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here