Две убедљиве победе за Фениксовце

Први део такмичења КК "Феникс" завршио на првом месту са свих осам победа

237
Извор: КК Феникс

Генерација 2011. Кошаркашког клуба „Феникс“ је одиграла две утакмице. Прво су одиграли редовно коло против екипе КК „Апатин“.


Ова генерација је поново одиграла једну рутинску утакмицу. Лагани ритам и добра одбрана донела је предност домаћинима коју су из минута у минут повећавали до 27:15. У другом делу су се играле боље одбране, а самим тим је било и више грешака са мало кошева па је резултат после другог периода гласио 36:21. Поново у трећем периоду Феникс игра боље па самим тим се и разлика повећава на 55:31. Последњи период се искористио да сви играчи добију шансу да покажу своје квалитете. То су и урадили, резултат није трпео па је Феникс сасвим заслужено победио са 69:46.

Другу утакмицу је ова генерација одиграла против екипе КК „Врбас“. Ова утакмица је била борба за прво место после првог дела такмичења. Феникс је екипа без пораза, а Врбас је имао само један пораз пре овог меча. Сам почетак је протекао у веома уједначеној и неизвесној игри до половине првог периода, тада Феникс прелази у одбрану по целом терену и са таквом одбраном успева да украде неколико лопти и лагано реализује контра нападе и води са 21:14. Исти ритам је виђен и другом периоду па предност Феникса расте до 41:21. Иако је била велика предност за домаћина, гости се нису предавали. Поново је у трећем периоду виђена велика борба са добрим одбранама. Феникс је контролисао резултат и поново је повећао предност на 55:32. Као да су се домаћини задовољили па су у последњем периоду мало опуштенује играли, али то није утицало на резултат. Феникс је победио са 62:48, па је први део завршио на првом месту са свих осам победа.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here