„Хедонизам с камена“ на Сајму завичаја привукао велику пажњу

Чланови удружења "Традиција и венчање" понашали су се као изврсни амбасадори традиције.

485

НОВИ САД – Удружење „Традиција и венчање“ из Бачке Паланке привукло је пажњу и освојило срца посетилаца на петом по реду „Сајму завичаја-завичај кроз привреду, туризам и културу“ одржаном 11. фебруара у Хали „Мастер“ Новосадског сајма.


Специјализовани за неговање традиционалне кухиње из Босне и Херцеговине под насловом „Хедонизам с камена“, чланови удружења понашали су се као изврсни амбасадори богатства традиције. Саша Мишић, познати кувар, маестрално је припремао и представљао аутентична босанска јела која су оставила посетиоце без речи.

Посетиоци су имали прилику да уживају у дегустацији ових изузетних јела у периоду и разговарају са познатим куваром, размењују искуства и питају за рецепте. Штанд је био обогаћен угледом трогодишњака обучених у народним ношњама, који су делили додатне информације о босанско-херцеговачкој традицији и обичајима.

„Сајам завичаја“ потврдио је своју улогу у окупљању и повезивању различитих културних и народних баштина. Овакви догађаји имају кључну улогу у јачању сарадње институција и удружења, како би се сачувала и промовисала богата културна наслеђа наших народа.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here