Фениксовци у доброј форми

Четири екипе протеклог викенда на терену

Извор: КК Феникс

Овог викенда су наступиле четири генерација КК „Феникс“ у такмичењима КСВ.


Први су играли млађи пионири 2009. у Сомбору против екипе КК „Joker“. Утакмица је на самом почетку била веома неизвесна и борбена, половином овог периода Феникс прави разлику од седам поена, али домаћини до краја овог дела успевају да изједначе резултат.

И током другог дела су се екипе смењивале у вођству, пред сам крај домаћини успевају да поведу са 33:37. У наставку се водила велика борба за сваку лопту, ипак разлика је остала у корист домаћина 56:61. Почетком последњег дела тројица играча Феникса добијају пету личну грешку, то домаћини користе и веома брзо повећавају предност и побеђују са 72:85.

Генерација 2011. је играла веома важну утакмицу са КК „Спартак“ из Суботице. Феникс је до ове утакмице био без пораза, а Спартак сам са једним поразом. Значај утакмице није омео екипе да одиграју веома добру утакмицу. Први период и неизвестан меч, играло се поен за поен, екипе су се смањивале у вођству па је тако и завршен овај период, нерешено 17:17.

У другом делу Феникс игра одличну одбрану, и из таквог начина игре следе контра напади из којих гради предност од 31:22. У наставку су обе екипе играле мало растрзаније и са доста грешака, али су и одбране биле чвршће. Поени су се постизали тешко, ипак и поред такве игре Феникс успева да повећа предност на 40:28. Почетком последњег периода гости играју мало боље и успевају да смање разлику на свега шест поена, али Феникс брзо консолидује своје редове и враћа предност којом заслужено побеђује са 51:40.

Генерација 2010. је гостовала у Новом Саду екипи КК „Кадет“. На овом мечу је показала да је у доброј форми. Везали су трећу победу: Од самог старта су наметнули свој ритам утакмице и повели са 19:13. Наставили су и у другом делу да играју добро и предност је порасла на 32:21. Феникс је у другом полувремену контролисао игру и резултат па је предност порасла на 45:26. Сигурном игром у последњем делу овог меча Феникс побеђује са 62:42.

Најмлађи минибаскет екипа 2013-2014. су играли у Новом Саду против екипе КК „Cubi“. Ова екипа је показала да се одлично сналази на терену. Од самог старта су преузели контролу резултата и из периода у период је предност расла до коначних 31:15 за Феникс.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here