Млађи пионири Феникса трећи пут узастопно прваци Војводине

У Бачкој Паланци одигран завршни турнир за млађе пионире

Фото: КК Феникс

БАЧКА ПАЛАНКА – Кошаркашки клуб „Феникс“ је био организатор завршног турнира КСВ за 2011. годиште.


На овом турниру учешће су избориле екипе КК Стара Пазова, КК Нова Пазова, КК Петровград Зрењанин, КК Пролетер Нафтагас Зрењанин, КК НС Баскет 07 из Новог Сада и КК Феникс.

Првог дана у петак у четвртфиналу су се састале екипе КК Стара Пазова и КК Пролетер Нафтагас у којој је убедљиву победу извојевала екипа из Зрењанина резултатом 43:75. У другом четврт финалу су се састале екипе КК Нова Пазова и КК НС Баскет 07 у овом мечу су бољи били Новосађани победивши резултатом 62:44.

У првом полуфиналу су се састале екипе КК Петровград и КК НС Баскет 07 Новосађани су били бољи у овом узбудљивом мечу победивши са 49:43. Друго полуфинале је донело дуел екипа КК Пролетер Нафтагас и КК Феникс у ком су домаћини доминирали победивши резултатом 73:46. Утакмице за треће место и велика неизвесност КК Пролетер Нафтагас – КК Петровград 55:45.

На крају велико финале КК Феникс – КК НС Баскет 07 је одиграно у веома лепој атмосфери уз много љубитеља кошарке који су могли да уживају у веома напетој и узбудљивој утакмици. Феникс боље стартује, али гости користе непрецизност домаћина са линије слободних бацања па преокрећу резултат на 10:12. Почетком другог периода гости увећавају своју предност на осам поена. Играчи Феникса се не предају и успевају да смање предност на 23:24, ипак у последњих тридесет секунди праве неколико грешака и гости то користе и повећавају предност на 23:31.

На почетку трећег периода гости воде са десет поена предности, и у том моменту играчи Феникс као да су видели да могу да изгубе прву утакмицу после три године, успевају да поправе игру у одбрани и уједно почињу да погађају своје шутеве и на крају овог периода смањују на 34:40. После неколико неуспешних напада Феникс даје своју прву тројку на мечу и смањује на три поена. Одличном одбраном и коректним нападом преокрећу предност гостију и у последња два минута контролишу резултат и побеђују са 49:44.

За најбољег тренера је проглашен тренер Феникса Бранислав Жарковић, а за најбољег играча играч Феникса Стефан Бјелобрк. Ова генерација је тако трећи пут узастопно постала првак Војводине без пораза. Успех су постигли: Филип Николашевић, Видак Савић, Петар Шарчев, Василије Вукоје, Вељко Совиљ, Стефан Бјелобрк, Страхиња Пухача, Алекса Срдић, Мила Копања, Лазар Томић, Андреј Тир, Никола Јакшић, Андреј Ђорић и тренер Бранислав Жарковић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here