Пионири Феникса победили фаворите из Суботице

Са кошаркашких терена

Извор: КК Феникс

Пионири Феникса су наставили своје такмичење, у овом колу су угостили екипу КК „Спартак“ из Суботице.


Гости су у овај меч ушли као фаворити по пласману на табели. Ипак, то није била препрека за играче домаћина да одлично попну овај меч и поведу са 8:0. Ипак гости веома брзо успостављају равнотежу у игри.

Велика борба за сваку лопту за сваки поен се водила до краја првог дела. Мало више концентарције су имали домаћини па воде на крају прве четвртине са 20:19. У другој четвртини су се играле мало боље одбране, па су се самим тим поени теже постизали. У таквом односу снага боље се сналазе домаћини и на велики одмор одлазе са предношћу од 37:31.

На самом почетку треће четвртине гости постижу шест брзих поена и успевају да изједначе, али то је кратко трајало. Домаћини врло брзо враћају предност на своју страну и успевају да контролишу резултат, крајем овог периода први пут предност домаћина је двоцифрена 55:45.

Ову предност Феникс успева да одржи до краја овог дела 58:50. Последњи период Феникс наставља са контролом игре и резултата, неколико пута предност прелази и десет поена и рутински приводе утакмицу крају и односе значајну победу са резултатом 84:74.

Млађи пионири Феникса, 2012. годиште су дочекали екипу из Сомбора. Гости су од самог старта показали да су уигранија екипа и повели су са великих 12:31. У другом периоду су играчи Феникса успели да одиграју бољу одбрану и не дозволе противнику да још повећа предност 21:40. У трећем делу, гости опет играју пуно боље и повећавају предност на 27:61, да би у последњој четвртини играли мало опуштеније па Феникс успева да ублажи пораз 36:67.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here