Победа и пораз за екипе „Феникса“

Настављено првенство у такмичењима КСВ

Фото: КК Феникс

Првенсто у такмичењима КСВ је настављено, а Кошаркашки клуб „Феникс“ одиграо је две утакмице, за пионире и кадете.


Прво су наступили пионири 2009. годиште, они су играли своју утакмицу у Футогу. Сјајно су отворили ову утакмицу, одличном одбраном у којој нису дозвољавали противницима да дају кош, повели су са 10:0, али се ситуација у другом делу првог периода променила.

Домаћини су заиграли боље и успели су да смање предност на 14:12. У другој четвртини се играло кош за кош. Велика борба са добрим одбранама, ниједни нису дозвољавали лаке поене, па се тако и завршио овај период, вођством Феникса од 28:26.

Почетком трећег дела играчи Феникса праве неколико грешака, што домаћини успешно користе и успевају да поведу, али је то било кратког даха. Феникс враћа добру игру и успева да у последњи период уђе са предношћу од 45:44. До последња два минута се водила изједначена борба, кад играчи Феникс не користе два напада, а домаћини успевају да дају кош и више није било времена за преокрет, па екипа из Футога побеђује са 58:63.

Другу утакмицу су одиграли кадети Феникса против екипе КК „Зицер“ из Новог Сада. Прва утакмице после паузе је добро почела за Феникс, одлично су почели и играли током целог првог дела па су на крају овог дела водили са 19:13.

Током другог дела гости су заиграли пуно боље и веома брзо су преокренули резултат и контролисали су резултат у овом периоду па су отишли на паузу са предношћу од 37:41. Од самог старта другог полувремена, Феникс игра знатно агресивније у одбрани и концентрисаније у нападу па се поново мења резултат и екипа Феникса је повела са 64:54. И у последњој четвртини се водила велика борба гости се нису предавали, успевали су неколико пута да смање предност на пет поена, али играчи Феникс нису одступали од своје игре и на крају су победили са 84:78.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here